subota, 7. jul 2018.  22:24h
Pročitano 1289 puta

Letnje kreativne radionice Udruženja „Prepoznaj u sebi“

Udruženje građana „Prepoznaj u sebi“ tokom avgusta organizovaće nekoliko letnjih radionica za osnovce.

Prijave na 065/2580-659 Prijave na 065/2580-659 plakat

Radionice su besplatne za polaznike, a prijavljivanje je u toku.

Datumi i dužina trajanja radionica otvoreni su za promene u skladu sa mogućnostima i interesovanjima učesnika. Prijave na 065/2580-659 ili u inboks Prepoznaj u sebi.

1. KREATIVNO PISANJE

Polaznici ove radionice upoznaće se sa elementima različitih književnih vrsta: pesme, kratke priče, basne i bajke. Biće upoznati sa njihovim formama i vežbaće samo pisanje i izražajno čitanje. O svakom tekstu će se govoriti, tako da će imati priliku da čuju reakcije publike na sopstveni tekst. Poslednjeg dana radionice polaznici će široj publici predstaviti svoje najbolje tekstove. Radionica će trajati pet dana, a svaki čas trajaće dva sata. 

* Radionicu će držati Tatjana Ristić, doktorantkinja književnosti i Vesna Seferagić. Postoji mogućnost pisanja tekstova na engleskom i nemačkom jeziku.

2. POZORIŠTE

Polaznici radionice će uz pomoć nastavnika sastaviti dramu. Po završetku pisanja scenarija podeliće uloge: neki će glumiti u predstavi, dok će je drugi režirati. Dva dana radionice zajednički će se pisati scenario, druga dva dana će se pripremati predstava, a poslednjeg dana predstava će biti prikazana publici. Radionica će trajati pet dana, a svaki čas dva sata.

* Radionicu će držati Tatjana Ristić, doktorantkinja književnosti, Vesna Sefragić i Mirjana Kodranov. Ako polaznici budu zainteresovani, predstava će se odvijati i na engleskom i nemačkom jezikom.

3. FILM

Na ovoj radionici polaznici će se upoznati sa procesom snimanja filma. Prvog dana radionice pisaće scenario, drugog i trećeg režirati i glumiti u filmu, četvrtog će se upoznati sa filmskom montažom, a petog će svoj kratki film predstaviti publici. Radionica će trajati pet dana, a svaki čas traje dva sata.

* Radionicu će držati Staša Mašić i Tatjana Ristić, aktuelna i nekadašnja polaznica grupe za film u Centru za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo. Ako polaznici budu zainteresovani, film će se odvijati i na engleskom i nemačkom jezikom. Oprema za snimanje i montiranje filma biće obezbeđena.

4. DRUŠTVENE I VIDEO-IGRE

Polaznici će se upoznati sa istorijom i teorijom društvenih i video-igara. Radionica će se odvijati u vidu predavanja sa video prezentacijom, a neke od istorijski bitnih igara polaznici će moći i da probaju. Poslednjeg dana radionice polaznici će osmišljavati svoje društvene i video-igre. Radionica će trajati pet dana, a svaki čas traje dva sata.

* Radionicu drži Tatjana Ristić, doktorantkinja književnosti; Krsto Grujić i Vesna Seferagić.

5. ORIGAMI

Na ovoj radionici polaznici će se upoznati sa osnovama japanske umetnosti savijanja papira – origamijem. Od lakših i tadicionalnih oblika, poput čuvenog ždrala kojeg Japanci prave za sreću, do modernih figura iz popularne kulure. Izbor figura će se u kasnijoj fazi radionice prilagođavati interesovanjima učesnika. Radionica traje pet dana, a svaki čas traje dva sata.

* Radionicu drži Dušan Aleksić, diplomirani primenjeni umetnik u oblasti animacije i ilustracije,  Staša Mašić i Vesna Seferagić. Materijal za radionicu biće obezbeđen.

6. VAJANJE I KERAMIKA

Polaznici radionice će upoznati sa osnovama vajanja gline i glaziranjem. Ukoliko polaznici budu zainteresovani da zadrže svoje rukotvorine, postojaće mogućnost pečenja radova. Radionica traje pet dana, a svaki čas traje dva sata.

* Radionicu drži Ivana Štopulj, master primenjena umetnica u oblasti keramike, Vesna Seferagić i Emil Sfera. Materijal za radionicu biće obezbeđen.

7. STOP-MOTION ANIMACIJA

Polaznici radionice upoznaće se sa različitim tehnikama stop-motion animacije: broj odabranih slika se logički ređa tako da stvori iluziju pokreta. Animacije će se realizovati pomoću tehnika fotografije (pomeranjem sopstvenih tela i predmeta u prostoru), crteža, oblikovanja gline i/ili plastelina. Poslednjeg dana radionice publici će se prezentovati animacije. Radionica traje pet dana, a svaki čas traje dva sata.

* Radionicu drži Dušan Aleksić, diplomirani primenjeni umetnik u oblasti animacije i ilustracije i Vesna Seferagić. Materijal i oprema za radionicu biće obezbeđeni.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00