utorak, 12. jun 2018.  06:44h
Pročitano 2232 puta

Karneval u Pančevu 15. i 16. juna

Internacionalni karneval u Pančevu je gradska i međunarodna manifestacija koja predstavlja različite kulture i karnevalske tradicije iz celog sveta. 

Internacionalni karneval u Pančevu će se održati 15. i 16. juna, na više lokacija u gradu, sa raznovrsnim programom  Internacionalni karneval u Pančevu će se održati 15. i 16. juna, na više lokacija u gradu, sa raznovrsnim programom

Kao najveća ulična manifestacija i prvi međunarodni karneval u Srbiji (od 2003. godine) održava se u organizaciji udruženja ”Prijatelji Pančeva”, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine i Grada Pančeva.

Ova manifestacija postala je turistička atrakcija koju poseti više desetina hiljada posetilaca sa oko 2.000 učesnika iz mnogih zemalja. Ucrtala je Srbiju i Pančevo na svetsku mapu karnevala, a kao član Federacije Evropskih karnevalskih gradova, Pančevo je Evropski karnevalski grad od 2004. godine. Kao perjanica savremenog međunarodnog karnevala u Srbiji, uzor je mnogim karnevalima u zemlji i regionu.

Internacionalni karneval u Pančevu će se održati 15. i 16. juna, na više lokacija u gradu, sa raznovrsnim programom. 

Otvaranje karnevalskih svečanosti tradicionalno će započeti predajom ključeva grada gradonačelnika u ruke Maestra karnevala, što simbolično označava da gradom vladaju karnevalisti iz celog sveta, dobro raspoloženje i prijateljstvo. 

Kulminacija događaja je međunarodna karnevalska povorka kroz centar Pančeva, u subotu, 16. juna sa početkom u 20 časova.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00