ponedeljak, 11. jun 2018.  09:42h
Pročitano 2561 puta

Koncertom grupe “Legende” završeni “Dani Vajferta” (VIDEO)

Na prepunom Trgu Đorđa Vajferta u Pančevu sinoć je koncert održala grupa “Legende” nakon čega je završena ovogodišnja trodnevna manifestacija Dani Vajferta.

Koncert grupe "Legende" održan je za kraj manifestacije "Dani Vajferta" Koncert grupe "Legende" održan je za kraj manifestacije "Dani Vajferta" Pančevo.MOJKraj.rs

Treće veče za redom više hiljada posetilaca bilo je u centru Pančeva na ovogodišnjim Danima Vajferta.

Kao i u prva dva dana, muzičko-zabavni program na glavnoj bini počeo je u 17 časova. Do 19 časova koncerte su održali KUD Petefi Šandor, Gradski hor Zlatna jesen, KUD Abrašević i KUD Stanko Paunović.

Zatim se na bini predstavio bend “Quart Core” iz Jabuke, a od 20 do 22 sata nastupio je “Vajfertov bend” – tamburaški orkestar sastavljen specijalno za ovu priliku od pančevačkih muzičara.

 

0 vajfertov bend na danima vajferta

 

Nešto posle 22 sata počeo je koncert grupe Legende i trajao je do pola sata nakon ponoći.

Zanatsko, kraft, pivo i gastronomski specijaliteti, kao i proizvodi pančevačkih udruženja i pojedinaca bili su Pančevcima na raspolaganju od 17 do 1 sat, kako u ulicama Nikole Tesle i Nikole Đurkovića, tako i na Trgu slobode.

 

koncert polaznika skole gitare gitarta pancevo

 

U pratećem delu programa, Pančevci su imali priliku da u Narodnom muzeju uživaju u koncertu polaznika škole gitare Gitarta. Nakon toga održana su dva predavanja koja su prošle jeseni bili objavljeni u Zborniku “Prilozi istoriji Pančeva”. Dubravka Đorđević govorila je o brigadnom generalu Mihovilu Mihaljeviću, vojnom komandantu Pančeva 1816-1831 a dr Dragoljub Cucić, govorio je o 150 godina od polaska u školu Mihajla Pupina u Pančevu.

Za decu je tokom popodneva karikaturista Nikola Dragaš organizovao radionicu karikature na temu “Vajfert u karikaturi”.

 

Radionica karikature na Danima vajferta 10 jun

 

Raznovrsni program pružio je različita dešavanja, za svakoga ponešto u prethodna tri dana. Manifestacija “Dani Vajferta” još jednom je potvrdila da je ovakav vid dešavanja nedostajao Pančevu i da je odluka organizatora da traje tri dana bila potpuno opravdana.

Ukoliko niste bili sinoć na Danima Vajferta, pogledajte delić atmosfere s koncerta grupe Legende: 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(8 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00