nedelja, 10. jun 2018.  08:26h
Pročitano 2319 puta

I drugi dan Dana Vajferta okupio je više hiljada građana u centralnim ulicama

Manifestacija Dani Vajferta, drugog dana, 9. juna okupila je više hiljada građana u centralnim ulicama Pančeva koji su prisustvovali muzičko-zabavnom programu na centralnoj bini i nekom od pratećih programa.

Od 19 do 1 sat nakon ponoći na bini su se smenjivali rok bendovi: “Mocart kugle”; “Period”; Atomsko sklonište Tribute band i Cactus Jack Od 19 do 1 sat nakon ponoći na bini su se smenjivali rok bendovi: “Mocart kugle”; “Period”; Atomsko sklonište Tribute band i Cactus Jack Pančevo.MOJKraj.rs

Od 17 do 19 časova predstavila su se kulturno-umetnička društva iz Pančeva i okoline. Od 19 do 1 sat nakon ponoći na bini su se smenjivali rok bendovi: “Mocart kugle”; “Period”; Atomsko sklonište Tribute band i Cactus Jack.

 

0 ulice ljudi

 

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo zadovoljan je kako za sada protiče manifestacija.

Veliki broj građana je prisutan što je samo potvrta da su Pančevcima potrebne manifestacije ovakvog tipa, s raznovrsnim programom, u kojem za svakog ima po nešto. Nastojimo da promovišemo sve ono što Pančevci rade, zbog čega svako popodne na centralnoj bini imamo nastupe lokalnih kulturno-umetničkih društava i izvođača, a i vrsta muzike je svako veče drugačija, kako bismo zadovoljili ukuse svih sugrađana. U petak je bilo veče zabavne, pop i rok muzike, za subotu smo odlučili da dominira kvalitetna rok muzika, a za nedelju uveče organizovaćemo veče kvalitetne tamburaške i starogradske muzike koje će se završiti koncertom grupe Legende, kazao je Nikola Stoilković.

 

0 ulica kraft pivara

 

Od 17 do 1 sat nakon ponoći u Ulici Nikole Tesle bili su štandovi sa kraft pivarama, a u Ulici Nikole Đurkovića štandovi s gastronomskim specijalitetima, dok su na Trgu Slobode bili predstavljeni stari zanati i rukotvorine različitih udruženja građana i pojedinaca.

U pratećem delu programa tokom popodneva građani su u pratnji turističkog vodiča imali priliku da upoznaju grad obilazeći lokacije na Vajfertovoj ruti, a u prostorijama Turističke organizacije Pančevo bilo je organizovano predavanje o tome kako da kraft pivari i poljoprivredni proizvođači dođu do bespovratnih sredstava ili povoljnih kredita za razvoj svog poslovanja.

 

0 za sajt

 

U nedelju, 10. juna, od 18 časova u Narodnom muzeja u Pančevu, u okviru manifestacije "Dani Vajferta", biće predstavljena još dva rada kroz predavanja, koja su prošle jeseni, bili objavljeni u Zborniku: Prilozi istoriji Pančeva. Dubravka Đorđević govoriće o brigadnom generalu Mihovilu Mihaljeviću, vojnom komandantu Pančeva 1816-1831 i dr Dragoljub Cucić, govoriće o 150 godina od polaska u školu Mihajla Pupina u Pančevu.

U Narodnom muzeju u Pančevu koncert na harfi održala je Ana Marija Franc.

Takođe u Muzeju, polaznici grupe za istoriju Centra za talente iz Pančeva održali su predavanje o porodici Vajfert, Crkve svete Ane, Urošu Prediću i Olgi Smederevac.

U nedelju, 10. juna, u Muzeju od 17 sati koncert će održati polaznici škole gitare “Gitarta” iz Pančeva.

Od 17 do 19 sati biće organizovani i Vajfertovi dani u karikaturi - dečji program, škola karikature sa Nikolom Dragašem.

U okviru manifestacije Dani Vajferta u subotu i nedelju, 9. i 10. juna od 16 do 20 sati između Trga Slobode i Ulice Nikole Tesle upriličena je izložba Muzeja starovremenskih motocikala i old tajm automobila.

 

0 izlozba motocikala

 

Dani Vajferta trajaće ove godine tri dana i završiće se 10. juna koncertom Vajfertovih tamburaša (od 20 sati) i grupe Legende (od 22 sata).

 

3 dan program

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(10 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00