ponedeljak, 25. decembar 2017.  20:25h
Pročitano 1408 puta

Svečano otvorena manifestacija „Ulica novogodišnje čarolije“

Ulica Nikole Tesle u centru Pančeva od danas je privremeno postala „Ulica novogodišnje čarolije“.

Dečji hor Vokal kids održao je koncert na otvaranju manifestacije Ulica novogodišnje čarolije Dečji hor Vokal kids održao je koncert na otvaranju manifestacije Ulica novogodišnje čarolije Pančevo.MOJKraj.rs

Reč je o manifestaciji koja se po prvi put održava u našem gradu i završiće se 31. decembra, dočekom Nove godine uz vatromet i raznovrstan muzički program.

 

0 deda mraz u ulici novog carolije

 

Tokom popodneva i večeri posetioci manifestacije mogli su da uživaju u kuvanoj rakiji i vinu, gastronomskim banatskim specijalitetima. Najmlađima je omogućeno fotografisanje s Deda Mrazom pored novogodišnje jelke, kao i vožnja fijakerima.

 

0 fijaker u ulici novogodisnje carolije

 

Fotografisanje s Deda Mrazom i vožnja fijakerima na programu je svakog popodneva do 31. decembra.

Manifestaciju je svečano otvorila Maja Vitman, gradska menadžerka naglašavajući da je osnovna ideja „Ulice novogodišnje čarolije“ koja se po prvi put organizuje u našem gradu da obogati pretpraznični program u Pančevu.

Ova nova manifestacija u gradu ima za cilj isticanje turističkih, kulturno-umetničkih i privrednih potencijala grada Pančeva. Zvezda vodilja nam je promovisanje proizvođača domaće radinosti, starih zanata, gastronomije – domaćih proizvoda naših pančevačkih udruženja i privrednika a predstaviće se svojim proizvodima proizvođači vina, rakije, piva i meda. Ovo je ujedno prilika da se afirmišu naši pančevački umetnici, muzičari, muzički sastavi, kulturno-umetnička društva i moglo bi se reći da je ovo poklon Pančeva Pančevu. Želim vam da uživate u narednih nedelju dana u Ulici novogodišnje čarolije, kazala je Maja Vitman prilikom otvaranja.

Ona je pozvala sugrađane da i 31. decembra izađu napolje i u Ulici novogodišnje čarolije dočekaju Novu 2018. godinu i uživaju u slavlju.

 

0 maja vitman otvorila ulicu

 

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo podsetio je da dvadeset godina nije bilo organizovanog dočeka Nove godine.

Hvala svima koji su došli u Ulicu novogodišnje čarolije, hvala svima koji su dali doprinos da program u narednih nedelju dana bude bogat i raznovrstan i pozivam vas da uživate u dobroj muzici, kuvanom vinu i rakiji u ovim pretprazničnim danima, kazao je Stoilković.

 

0 mazoretkinje u ulici novogodisnje carolije

 

Publika u Ulici Nikole Tesle uživala je u nastupu članova Kulturno-umetničkog društva Stanko Paunović, zatim pančevačkih mažoretkinja „Lavica“.

 

0 vokal ulica kids

 

Nakon njih publika je skoro sat vremena uživala u koncertu dečjeg hora Vokal kids. Za kraj večerašnjeg programa koncert je održao rok sastav „Twilight DC“.

 

IMG 20171225 185539

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00