četvrtak, 23. novembar 2017.  23:01h
Pročitano 1539 puta

Srpski tim obezbedio učešće na finalnom takmičenju WESG Dota 2 u Kini

Uroš Galić iz Pančeva i još četvorica momaka iz Srbije čine nacionalni Dota 2 tim i danas su se na turniru u Barseloni plasirali na finalno takmičenje koje će biti održano u martu naredne godine u Kini.

Tim Srbija u Barseloni: LeBronDota, Swiftending, Grizine, Emperor i Boranij@ Tim Srbija u Barseloni: LeBronDota, Swiftending, Grizine, Emperor i Boranij@ FB privatna arhiva

Tim “Srbija” je obezbedio prolaz na najveći svetski Dota 2 turnir na kojem igraju reprezentacije i napravljen je samo za potrebe ovog takmičenja. Ovo je relativno novo takmičenje, prvi put je organizovano prošle godine. U kvalifikacijama za World Electronic Sports Games koje su za naš region završene 24. oktobra, ekipa “Srbija” je uspela da osigura prolazak na turnir koji se trenutno održava u Barseloni, a danas su uspeli da se plasiraju na finalni meč u martu 2018. godine u Kini.

Turnir u Barseloni traje do 26. novembra, ali s obzirom da se zna da 12 timova ide u Kinu, tim Srbija je zauzeo treće mesto u svojoj B grupi i time sebi obezbedio siguran prolaz na finalno takmičenje.

Za tim Srbija igraju: LeBronDota, Swiftending, Grizine, Emperor i Boranij@. 

 

0 tim srbija

 

WESG je slabije propraćeno Dota 2 takmičenje ali takođe nosi ogroman nagradni fond (1.500.000$ prošle godine, 800.000$ prvo mesto), na kojem pravo da učestvuju imaju samo timovi sastavljeno isključivo od igrača iz iste države. Nagradni fond za takmičenje u Barseloni je 90.000 dolara.

Zbog toga je to veoma specifično takmičenje jer članovi tima moraju biti iz iste zemlje. Timovi iste nacionalnosti nisu inače jaki u samoj igri Dote jer u mnogim zemljama nema dovoljno dobrih igrača da se napravi tim od pet ljudi koji može da parira timovi sastavljenim od članova iz različitih zemalja. Ovaj turnir na neki način favorizuje zemlje gde ima dosta igrača kao što su Kina, Rusija, Ukrajina. Ipak, mi u Srbiji uspeli smo da napravimo tim koji je kroz takmičenje u našoj regiji uspeo da se uz Grke plasira u dalji krug takmičenja. U našoj kvalifikacionoj grupi bili su Srbija, Makedonija, Albanija, Hrvatska, Grčka, a u Barseloni se održava takmičenje 20 evropskih reprezentacija, od kojih će se 12 kvalifikovati za odlazak na finalni turnir u Kini, objašnjava Uroš Galić.

Tim “Srbija” iako je imao dosta težak zadatak u Barseloni uspeli su da se kvalifikuju za finale Svetskog šampionata. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00