nedelja, 16. april 2017.  11:30h
Pročitano 2308 puta

Prijavite se za učešće na međunarodnom kampu za mlade

Projekat “Ruritania” uključiće 100 mladih ljudi (10 iz Srbije) iz 10 zemalja (Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Francuske, Španije, Poljske, Estonije i Belgije) na četiri 14-dnevne međunarodne razmene, u Srbiji, Nemačkoj i Belgiji. 

Naši učesnici iz Srbije će ići u Belgiju i Nemačku, dok će u našoj zemlji gostovati mladi iz ostalih zemalja.

Pored odlaska na međunarodne razmene, učesnici će se upoznati među sobom na pripremnom sastanku (u maju), putovati u dve grupe po 5 učesnika, zajedno sa koordinatorom, a zatim se ponovo okupiti po povratku (septembar) kako bi razmenili iskustva, razumeli šta su naučili tokom razmena i dobili sertifikate o učešću.

Pre i tokom razmena će učiti engleski jezik, vežbati svoje veštine korišćenja kompjutera i interneta (dobiti na korišćenje tablet, dobiti svoj mejl, svoju Fejsbuk stranicu, naučiti kako se pretražuje internet i kako da dođu do informacija o programima za mlade u zemlji i inostranstvu i kako da se na njih prijave, kako se obrađuju i postavljaju fotografije itd.), a kroz zajednički život i rad na razmenama, dobiće značajno životno iskustvo i prijateljstva sa drugarima iz inostranstva i lokalnim zajednicama u kojima se razmene održavaju. Takođe, ići će zajedno na ekskurzije, studijske posete, organizovaće aktivnosti sa lokalnom zajednicom.

Učešće je besplatno, a put na pripremni i završni sastanak u Beogradu, kao i na razmene u inostranstvu, smeštaj, hrana su obezbeđeni. Tu su i brojne dodatne pogodnosti.

Ako znate nekoga ko ima između 16 i 22 godine, živi u maloj sredini, nema kompjuter, verovatno ne koristi internet, nema novca za putovanja i verovatno nikad nije ni putovao iz zemlje, preporučite im ovaj program. 

U prilogu je prijava koju mogu popuniti uz vašu pomoć pa je vi pošaljite mejlom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Zainteresovani se mogu javiti telefonom na 011/3116663 ili prijavu mogu popuniti i poslati poštom na:

Mladi istraživači Srbije
Bulevar umetnosti 27
11150 Belgrad 

Međunarodne razmene na koje će ići naše dve grupe su: u Nemačkoj od 23. jula do 6. avgusta i u Belgiji od 21. avgusta do 3. septembra.

Rok za prijavu je 30. april.

Ovaj projekat je podržan od strane Erazmus+ programa Evropske unije.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00