ponedeljak, 27. februar 2017.  13:38h
Pročitano 1143 puta

Pančevci na karnevalu u Strumici (VIDEO)

Pančevci su ovog vikenda nastupili na Karnevalu u Strumici, u Makedoniji, a u karnevalskoj povorci su se predstavili u subotu, 25. februara, sa maskom “Musketari”.

Pančevci su se u karnevalskoj povorci predstavili sa maskom “Musketari” Pančevci su se u karnevalskoj povorci predstavili sa maskom “Musketari” N.Ignjatović

U Strumici je ovog vikenda održan međunarodni Strumički Karneval na kome je nastupilo oko 2.000 učesnika podeljenih u 38 karnevalskih grupa.

Ovaj najjužniji grad u Makedoniji karnevalsko ludilo zahvatilo je još u sredu, 22. februara, a trajaće do 1. marta kada će karneval biti završen sa paganskim Trimerskim običajem koji označava početak Uskršnjeg posta.

Osim karnevalskih grupa iz Makedonije, na ovom međunarodnom karnevalu, sa svojim maskama učešće su uzeli i gosti iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Srbije, Rusije i Arube.

Karneval Pančevo je i ove godine imao veoma zapažen nastup propraćen ovacijama i aplauzima publike. Pančevci su se predstavili sa maskom “Musketari”.

Prvi put učestvujem sa našom grupom na Strumičkom karnevalu. Strumičani su veoma gostoprimljiv narod i uživamo u gradu koju ima ludu zabavu, kaže Marko Dimitrijević, učesnik u grupi Karnevala Pančevo.

Karnevalsku povorku pored delegacija Evropskih karnevalskih gradova (FECC) predvodili su princ i princeza Strumičkog karnevala Aleksandar i Sonja Taševi koji su izabrani na tradicionalnom Maskenbalu koji se održao prethodne večeri.

Autor:  M.D./Pancevo Online
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00