petak, 17. februar 2017.  13:26h
Pročitano 555 puta

Vikend program „Štab Pogona” u znaku elektronske muzike

U petak, 17. i subotu, 18. februara, u „Štab Pogonu” će moći da se čuje žanrovski raznovrsna elektronska muzika različitih era.

Sedamnaestog, DJ kolektiv „VHS Sex Tapes” provešće nas kroz selekciju disco i house muzike, dok će subota proći u znaku progressive-a uz gosta Luku Ivanovića na „Random by Dymo” serijalu. 

VHS petak

Ovog petka, 17. februara, DJ kolektiv „VHS Sex Tapes provući će nas kroz selekciju underground house i disco muzike. U eri kada je muzika prvenstveno industrija, oni se trude da izborom traka stvore privatnu atmosferu i evociraju sećanja na žurke 80-tih i 90-tih. 

„VHS Sex Tapes” je nastao kao serijal kućnih žurki 2011. godine. Od okupljanja prijatelja na privatnim žurkama, prerastao je u DJ kolektiv sačinjen od zaljubljenika u underground elektronsku muziku i serijal žurki koje se održavaju u različitim klubovima u Pančevu i Beogradu. „VHS Sex Tapes” čine Čedomir Oparnica, Boris Bokan i Bojan Živkov, članovi „All Stars Alliance Pančevo” organizacije.

 

17.2.17. VHS Sex Tapes

 

Više informacija o ovoj žurci može se naći na zvaničnom „Fejsbuk” događaju.

Lukai - februarski gost „Randoma”

Februarsko izdanje „Random by Dymo” žurke ove subote u „Štab Pogon” će dovesti Luku Ivanovića. Idejni tvorac serijala Marko Dimitrijevski, pod alijasom Dymo radiće intro set za svog gosta.

Po profesiji programer i grafički dizajner - Luka Ivanović Lukai ipak smatra muziku prvom ljubavlju. Na formiranje muzičkog ukusa uticala su mu imena kao što su Laurent Garnier, Carl Craig, Aphex Twin, Kraftwerk, John Digweed, Nick Warren, Dave Seaman, Josh Wink i Vince Watson. „Puštanjem” muzike se bavi od 2012. godine, kada je počeo da organizuje žurke u Beogradu. Bio je rezident kluba WATS, često nastupao u sada zatvorenom „The Tube”, a danas ga najčešće slušamo u „Mladosti”, „DOT-u” i KPTM-u.

„Random by Dymo” je serijal žurki koje se od 2016. godine održavaju u klubu „Štab Pogon”, u Pančevu. U sklopu „Randoma” DJ i idejni tvorac serijala Marko Dimitrijevski Dymo ugostio je neka od najzanimljivijih imena domaće scene. Iako muzički raznovrsne, „Random” večeri u „Pogonu” iznova obećavaju dobru zabavu, a izvođači se pažljivo biraju u skladu s tim. Za vizuelni identitet ovih žurki zadužena je beogradska dizajnerka poznata pod alijasom Jachim992. Njen rad može se pratiti na Behance-u i Instagram-u.

Više informacija o februarskom „Randomu”, koji će proći u znaku progressive house muzike, može se pronaći na zvaničnom „Fejsbuk” događaju.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

0 #1 hUnter 17-02-2017 14:20
MA KAKAV BRE HAUS! HAOS!
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00