sreda, 15. februar 2017.  11:44h
Pročitano 1071 puta

Završena Vinarijada u Dolovu

Nakon uspešnog i bogatog vikenda u kojem su se saznali i pobednici ovogodišnje Vinarijade, usledila je završnica ovogodišnje Vinarijade na sam Dan vinara i vinogradara - Sveti Trifun.

Oko podneva povorka fijakera sa vinarima u njima, uputila se ka vinogradu udruženja „Sveti Trifun” gde je uz prisustvo sveštenika izvršena molitva za dobar rod loze Oko podneva povorka fijakera sa vinarima u njima, uputila se ka vinogradu udruženja „Sveti Trifun” gde je uz prisustvo sveštenika izvršena molitva za dobar rod loze N.R.

Iako je ovogodišnje četrnaesto februarsko jutro osvanulo hladno, vinari iz Dolova potrudili su se da ga zagreju. Pre svega svojim božanskim nektarima od loze, koje su još jednom ponudili u centru svog sela. 

 

molitva u vinogradu

 

Oko podneva povorka fijakera sa vinarima u njima, uputila se ka vinogradu udruženja „Sveti Trifun” gde je uz prisustvo sveštenika izvršena molitva za dobar rod loze a upriličeno je i simbolično orezivanje vinograda. 

 

orezivanje

 

Druženje je nastavljeno u večernjim časovima u holu dolovačke osnovne škole, uz rezanje slavskog kolača, svečanu dodelu nagrada pobednicima i kulturno-umetnički program koji su pripremili mladi folkloraši iz KUD-a „Banatski vez”.

Tu su naravno bili i tamburaši, a pre svega proizvodi od loze u vidu domaćih vina pa je ugođaj bio potpun.

 

završno veče.3

 

Zavesa na ovogodišnju dolovačku manifestaciju u čast božanskog nektara je spuštena. Ali dobrog vina ima i dalje u dolovačkim podrumima.

Svi oni koji nisu uspeli da posete Dolovo u prvoj polovini februara, mogu to učiniti u narednom periodu i uveriti se u kvalitet dolovačkih vina.

 

završno veče.2

Autor:  N.Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00