sreda, 4. januar 2017.  20:26h
Pročitano 1676 puta

Zimska škola karikature Nikole Dragaša

Nakon uspešne letnje škole karikature koja je organizovana tokom leta prošle godine u prostorijama Doma Omladine, iz ove ustanove najavljuju slično druženje najmlađih i tokom zimskih meseci.

Detalj s letnje škole karikature Nikole Dragaša Detalj s letnje škole karikature Nikole Dragaša N.R.

Radionice će početi u subotu, 14. januara od 10 časova. Održavaće se svake subote u terminima od 10 do 12 časova u prostorijama pančevačkog Doma omladine. I ovu školu karikature vodiće naš poznati karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš. 

Zimske radionice su namenjene deci od 6 do 15 godina starosti i besplatne su. Karikatura je uvek zabavna, kreativna i aktuelna i kao takva izuzetno privlačna i popularna kod mladih sugrađana. Na radionicama će biti reči o osnovnim elementima karikature, vežbaće se kreativno razmišljanje i raditi portret i karikatura kroz strip i plakat.

Zainteresovani za radionice mogu se prijaviti na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na broj telefona 013 311 315. 

Podsećanja radi nekoliko polaznika iz prošlogodišnje letnje radionice uspešno je učestvovalo na likovnim konkursima tokom jeseni. 

 

Nikolina Jovanović

 

Među njima prednjače Nikolina Jovanović, koja je bila prva u konkurenciji srednjih škola na likovnom konkursku Male Žaoke, a još zapaženije je drugo mesto na internacionalnom konkursu „Kreativni genijalci” gradske biblioteke iz Kragujevca. Tu je i mladi Uroš Kuzmanović koji je takođe bio prvi na Maloj Žaoci u konkurenciji osnovaca.

Nikola Dragaš se nada da će i kroz predstojeće radionice uspeti da podstakne kreativnost kod najmlađih i da će se zainteresovati za ovaj vid umetnosti.

 

najava zimske škole karikature

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00