subota, 15. jun 2024.  08:47h
Pročitano 181 puta

Međunarodni festival harmonike po sedmi put u Ivanovu 23. i 24. juna

Međunarodni festival harmonike „Zlatna dirka“ Prva harmonika Vojvodine je festival koji se održava u Ivanovu, a ove godine 23. i 24. juna.

Reč je o najvećem, odnosno najviše kotiranom Festivalu harmonike i najvišem nivou takmičenja harmonikaša na teritoriji Vojvodine Reč je o najvećem, odnosno najviše kotiranom Festivalu harmonike i najvišem nivou takmičenja harmonikaša na teritoriji Vojvodine plakat

 

Reč je o najvećem, odnosno najviše kotiranom Festivalu harmonike i najvišem nivou takmičenja harmonikaša na teritoriji Vojvodine.

Idejni tvorac i organizator manifestacije je Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ Ivanovo, koji je u saradnji sa Udruženjem estradnih umetnika „Balkan“ iz Pančeva, u takmičenje uključio veliki broj umetnika sa teritorije cele zemlje.

Pored srca festivala – takmičenja solista na harmonici, koje ocenjuje stručni žiri sastavljen od renomiranih muzičkih izvođača i pedagoga, sastavni deo festivala su i seminari, stručna

predavanja, koncerti solista, orkestara i vokalnih solista koji izvode numere narodne-izvorne muzike.

U večernjem delu programa, pored dodela nagrada, organizuju se koncerti na kojima učestvuju narodni orkestri,virtuozi na harmonici, zvezde narodne muzike (dosadašnji učesnici: Ana Bekuta, Merima Njegomir, Nikola Rokvić,  Aca Ilić, Biljana Jevtić, Radiša Urošević, Darko Filipović, Marko Gačić, Beki Bekić).

Ove godine će nastupiti Snežana Babić (23. juna) uz pratnju orkestra Bombarderi i Mitar Mirić uz pratnju velikog narodnog orkestra Grand TV pod upravom Mikice Gačića (24. juna).

 

Pozivnica 2024 01

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 116.70 117.41 USD 107.19 107.83 CHF 120.49 121.21 SEK 10.09 10.15