petak, 1. jul 2022.  23:32h
Pročitano 540 puta

Otvorena manifestacija “Dani Vajferta”

Manifestacija “Dani Vajferta” počela je danas u Pančevu na Trgu Đorđa Vajferta. Trajaće do 3. jula. Ovogodišnje “Dane Vajferta” otvorio je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Glavni izvođač prve večeri manifestacije "Dani Vajferta" je dr Nele Karajlić Glavni izvođač prve večeri manifestacije "Dani Vajferta" je dr Nele Karajlić Pančevo MOJKraj

 

Posle dvogodišnje pauze ponovo se organizuje ova značajna turistička manifestacija, i to povodom značajnog jubileja – 300 godina od otvaranja pivare u Pančevu. “Dani Vajferta” su najveća gradska manifestacija, i pored “Slaninijade” najznačajnija. Pančevo je grad koji je izuzetno ponosan na svoje manifestacije. Manifestacioni turizam je nešto na čemu godinama radimo. Veoma je važno i da se brinemo o našem kulturno-istorijskom nasleđu. Ovakve manifestacije služe tome da pored muzičkog i zabavnog programa, organizujemo i kulturno-obrazovne programe kojima ćemo našim sugrađanima pokazati i još više približiti ono što imamo i od kulturnog nasleđa, i od tradicije, od starih zanata i onoga što čini nas sve, rekao je gradonačelnik Stevanović.

aleksandar stevanović gradonačelnik pančeva

 

U okviru manifestacije organizovani su Sajam tradicije i rukotvorina, Sajam hrane i Sajam kraft piva. Štandovi su postavljeni duž ulica Nikole Tesle, Nikole Đurkovića i na Trgu Slobode.

Posetioci su tokom popodneva imali priliku da uživaju u nastupu dečjeg hora “Vokal kids” i Kulturno-umetničkog društva “Čigra”. Izvedena je i savremena igra “Žetva” sa elementima folklora i kapuere.

Nakon svečanog otvaranja svirao je bend “Jutarnji program”, a glavni izvođač prve večeri je bio dr Nele Karajlić.

 

Dani Vajferta Pančevo

 

“Dani Vajferta” trajaće do 3. jula. U subotu, 2. jula u 23 sata nastupiće grupa “Valentino”, a u nedelju, 3. jula u 23 sata Alen Islamović.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00