ponedeljak, 27. januar 2020.  20:15h
Pročitano 1760 puta

Osvojene tri medalje na Uličnoj trci u Valjevu

Tradicionalna "Svetosavska ulična trka“ održana je u Valjevu 21. put. Nastupilo je tridesetak atletskih klubova iz Srbije, kao i gosti iz Republike Srpske.

S trke u Valjevu S trke u Valjevu AK Dinamo

AK "Dinamo“ iz Pančeva nastupio je ovog puta sa samo tri takmičara jer je mnogo njih bilo angažovano oko školske slave pa nisu mogli da nastupe na ovoj trci.

Pančevci su osvojili tri medalje - dve zlatne i jedna srebrna.

Strahinja Stevšić je pobedio u trci na 800m u konkurenciji srednjih škola iako je tek prvi razred srednje škole. Ovo mu je druga trka ove godine i ponovo medalja.

Ksenija Mrkela je i u 2020. godini nastavila sa pobedama i osvojila zlatnu medalju u trci na 400m. Ksenija još uvek nije izgubila ni jednu trku niti u Srbiji, a ni u inostranstvu. Pravi naslednik svojih sestara Marije i Anastasije, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Petar Rula osvojio je srebrnu medalju u trci na 400m. 

Moramo naglasiti da je zbog propozicija takmičenja sve troje nastupilo u konkurenciji sa starijim atletičarima, dodao je trener Cvetkoski.

AK "Dinamo“ Pančevo je rasadnik talenata i ne bazira se na samo jednom takmičaru već pravi široku bazu kvalitetnih atletičara koji učestvuju na svim velikim svetskim i evropskim takmičenjima.

Takođe, po organizaciji vidimo iz većine uličnih trka na kojima nastupamo da ulična trka Grada Pančeva koja ima tradiciju od 73 godine ni po čemu ne zaostaje niti za jednom u Srbiji. Ponosni smo na tradiciju od 73 godine i na svoj grad Pančevo, zaključio je u izjavi za naš portal trener Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Lj.C.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00