ponedeljak, 27. januar 2020.  16:56h
Pročitano 1934 puta

AK Dinamo: dve medalje na Prvenstvu Srbije za starije juniore

Prvenstvo Srbije za starije juniore održano je za vikend u Beogradu, a takmičari Atletskog kluba Dinamo iz Pančeva osvojili su dve medalje. AK ,,Dinamo“ Pančevo nastupio je na ovom takmičenju sa podmlađenim sastavom ali tradicija osvajanja medalja nije prekinuta. 

Članice štafete AK Dinamo iz Pančeva koje su osvojile srebrnu medalju Članice štafete AK Dinamo iz Pančeva koje su osvojile srebrnu medalju AK Dinamo

Marija Mrkela je u trci na 400m osvojila bronzanu medalju rezultatom 59,13. 

U ovom trenutku ona je dala svoj maksimum i sve nas je uverila da je veliki borac. Naime, Marija je dugo bila van atletske staze zbog neugodne povrede koju je zadobila na kampu atletske reprezentacije Srbije. Bili smo strpljivi i sačekali da povreda bude u potpunosti sanirana. Propustila je gotovo ceo bazični period i ušla u takmičarski period bez pravih priprema. Marija je pokazala svima kako se bori za boje kluba i kako se dostojno reprezentuje grad Pančevo. Nema sumnje da će se Marija za letnji deo sezone u potpunosti spremiti i opravdati naziv najperspektivnije pionirke u Srbiji, kaže njen trener Ljupčo Cvetkoski. 

Marija Mrkela se sa svih dosadašnjih prvenstava Srbije vraćala sa medaljom. Ona je ostvarila i normu za Prvenstvo Balkana u Istambulu ali se ne zna da li će učestvovati zbog nedovoljnog broja godina.

Drugu medalju za AK ,,Dinamo“ osvojila je ženska štafeta 4*400m i to srebrnu

Devojke su bile odlične, borbene i u potpunosti opravdale ulogu jednih od favorita. Ovog puta srebrne ali će ova štafeta uskoro biti i najbolja u Srbiji. Štafeta je trčala u sastavu: Anđela Kićović, Anastasija Mrkela, Marija Mrkela i Anđela Brošćanc. Celokupna štafeta će trčati i na mlađem juniorskom Prvenstvu Srbije, a važno je napomenuti da su tri devojke još uvek pionirke, kaže trener Cvetkoski.

Na Prvenstvu Srbije u trci na 60m nastupio je Aleksa Živanov i istrčao rezultat 7,60. Aleksa se vratio sa reprezentativnih priprema na kojima se pripremao za Prvenstvo Evrope koje ga ove godine očekuje u bacanju koplja koja je njegova primarna disciplina. Norma je na dohvat ruke i u Dinamu jedva čekaju početak bacačkog dela sezone.

Autor:  Lj.C.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00