subota, 12. septembar 2015.  20:52h
Pročitano 536 puta

“Orlovi” stigli u Italiju, utakmica sutra u 15 časova

Ekspedicija reprezentacije Srbije u američkom fudbalu stigla je jutros u italijanski Linjano, gde će u nedelju, 13. septembra, od 15 sati, sa domaćom nacionalnom selekcijom odraditi generalnu proveru pred duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Mađarima.

Pančevci Bošnjak i Janković na treningu reprezentacije Srbije u američkom fudbalu koja će 13. septembra od 15 sati igrati utakmicu protiv Italije Pančevci Bošnjak i Janković na treningu reprezentacije Srbije u američkom fudbalu koja će 13. septembra od 15 sati igrati utakmicu protiv Italije SAAF

„Oklopnici“ su sa ovogodišnjim okupljanjima počeli pre dve nedelje, ali u stručnom štabu smatraju da su spremni za ovaj duel koji će pre svega poslužiti kao dobra prilika za uvid u trenutnu formu.

Predrag Durlić Vujić, defanzivni koordinator reprezentacije Srbije kaže da je zadovoljan i trajautom i treninzima.

U skladu sa uslovima koje smo imali, mislim da smo odradili odličan posao. Odziv na trajautu je bio izuzetan, najmasovniji od kada sam ja u reprezentaciji. Pojavilo se više od sto igrača i verujem da smo napravili najbolju moguću selekciju. Posebno me raduje pojava velikog broja novih, mladih igrača, koji su nam pokazali da će naši najiskusniji igrači imati dostojne zamene kada se budu povlačili, rekao je na današnjem treningu u Italiji Predrag Durlić Vujić.

Za razliku od prethodnih akcija reprezentacije, među „orlovima“ su i igrači koji nastupaju u inostranim timovima. Kako je saopštila Srpska asocijacija američkog fudbala na svom zvaničnom sajtu, u srpskom taboru su svesni da će ova kontrola za njih biti zlata vredna, kako za same igrače, tako i trenere.

Pre svega, iz ličnog iskustva znam da je jako teško uopšte ugovoriti prijateljski meč. Dobro je što u okruženju imamo Italijane koji nisu mnogo daleko, a jako su kvalitetni. Već jednom smo se ogledali sa njima, pre nekoliko godina, u duelu koji je vise bio trening nego utakmica i još tada smo videli da možemo daim pariramo. Koliko god da je ova provera rezultatski nevažna, uvek igramo na pobedu, pa će tako biti i sada. Nadam se da ćemo potvrditi da smo egal rivali, u šta stvarno verujem. Nismo ih nešto preterano skautirali, jer je fokus na tome kako ćemo mi odigrati, ali znamo dovoljno o njima. Poznato nam je ko su im glavni igrači i kako igraju u oba pravca, otkrio je Durlić Vujić.

On je još jednom podvukao da je rezultat u drugom planu, pa se očekuje da će nastupiti svaki od 53 igrača.

Svi će dobiti podjednaku šansu, jer ništa kao prava utakmica ne može da pokaže koliko ko vredi. Sličan broj igrača trebalo bi da nastavi da radi i do kampa na Kopaoniku, posle kog ćemo odrediti konačan spisak za Mađare, zaključio je Durlić Vujić.

Od igrača iz Pančeva u Italiji su sa reprezentacijom Miloš Janković i Bratislav Bošnjak.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00