ponedeljak, 30. septembar 2019.  22:03h
Pročitano 672 puta

Devet medalja za Pančevce na Prvenstvu Srbije u rvanju

Takmičari rvačkog kluba Dinamo na Prvenstvu Srbije u rvanju slobodnim stilom osvojili su devet medalja.

Takmičari Rvačkog kluba Dinamo Pančevo Takmičari Rvačkog kluba Dinamo Pančevo M.S.

Subota je bila rezervisana za takmičare u kategorijama mlađih pionira, kadeta i seniora. Takmičari Dinama su osvojili tri zlatne medalje i jednu srebrnu.

Šampioni države postali su u kategoriji mlađih pionira: Ognjen Todosijević (50 kg), Stefan Todosijević (60 kg), dok se srebrom okitila Milica Sekulović (45 kg), u kategoriji kadetkinja prvo mesto osvojila je Jovana Vićentić (49 kg). U konkurenciji seniora nastupio je i Miloš Sekulović (86 kg) koji je osvojio 7. mesto.

U nedelju su nastupili stariji pioniri i juniori a rvači Dinama su nastavili tamo gde su stali prethodnog dana, tako da su u kategoriji starijih pionira Ognjen Todosijević (48 kg) i Stefan Todosijević (62 kg) postali šampioni i osvojili zlatna odličja. Milica Sekulović (50 kg) je osvojila titulu vicešampiona države i srebrnu medalju, a Tamara Mijalkov (58 kg) se ovog puta zadovoljila bronzanom medaljom, u istoj kategoriji nastupila je i Jovana Radivojević koja je ostvarila plasman na 5 mesto. U konkurenciji juniora Miloš Sekulović (86 kg) osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju.

Trener Milivoje Todosijević nije krio svoje oduševljenje postignutim rezultatima.

Iskreno nisam očekivao ovakav rezultat. Mi smo klub koji se pre svega bavi grčko-rimskim stilom, dok devojke rade slobodan stil. Reosnovali smo klub pre dve i po godine i posvetili smo se radu sa decom, a ovo su rezultati našeg rada. Sedam takmičara je nastupilo u ova dva dana a osvojili smo devet medalja. Ono što bih istakao je da smo imali takmičare u svim uzrasnim kategorijama, rekao je Todosijević.

Pomoćni trener Dimitrije Cvetanović kaže da je značaj ovom takmičenju dao i olimpijski šampion Davor Štefanek.

On je pravi uzor našoj deci. Iskreno se nadam da će neko od ovih momaka i devojaka krenuti njegovim stopama, a svi osvajači medalja u konkurenciji starijih pionira su zakucali na vrata reprezentacije, rekao je Cvetanović.

U Čačku je u subotu i nedelju, 28. i 29. septembra održano Prvenstvo Srbije u rvanju slobodnim stilom, na kome je u dva dana nastupilo više od petstotina takmičara.

Autor:  M.S.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00