ponedeljak, 23. septembar 2019.  22:48h
Pročitano 1337 puta

Badminton: osam medalja za učesnike iz pančevačkih klubova

XIX Kup grada – Trofej Beograda 2019 u badmintonu, koji je 21. i 22. septembra održan u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji, okupio je više od sto takmičara iz dvanaest klubova iz Srbije.

Osvajači medalja Osvajači medalja BSS

Prvog dana, u subotu, 21. septembra, održani su A, B i C turniri seniora. 

Pančevački badmintonci bili su izuzetno uspešni. Na A turniru, Stefan Mijatović, član Badminton kluba Pančevo, osvojio je bronzano odličje u kategoriji muškog dubla u paru sa Lukom Milićem iz Kragujevca.

Takmičari Dinama bili su izuzetno uspešni na B i C turniru. Najuspešnija takmičarka B turnira bila je Marija Samardžija, osvojivši zlatnu medalju, dok je Dejan Milošević je osvoji bronzu. Katarina Vig osvojila je srebrnu medalju na C turniru, a Nađa Popović bronzano odličje.

Drugog dana, u nedelju, 22. septembra, održan je turnir u juniorskim kategorijama. Najuspešnija takmičarka iz Pančeva je bila Maša Aleksić, članica Badminton kluba Pančevo, osvojivši zlato u konkurenciji devojčica do petnaest godina. U istoj uzrasnoj kategoriji, Mihajilo Vig (BK Dinamo) i Petar Radonić (BK Pančevo) osvojili su bronzane medalje. Najmlađi osvajač medalja iz Pančeva je Boško Jakovljević, član Badminton kluba Dinamo, koji je osvojio bronzanu medalju u konkurenciji dečaka do jedanaest godina.

 

trofej1

 

Više informacija:  http://badminton.org.rs/vesti/1217/trofej-beograda-u-znaku-sare-loncar

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00