utorak, 10. septembar 2019.  20:46h
Pročitano 864 puta

Triatlon: Anja Davidović, Vladimir Kokanov, Dušan Zarić i Luka Gligorić prvaci Vojvodine

Na popularnom kupalištu Štrand, u Novom Sadu, 8. septembra održana je trka prvenstva Vojvodine u sprint triatlonu (0.75km plivanja - 20km bajka - 5km trčanja).

Kadeti Triatlon kluba Tamiš Pančevo Kadeti Triatlon kluba Tamiš Pančevo TKT

Organizatori trke su bili TK Dynamic i Vojvođanska Triatlonska Unija uz pomoć grada Novog Sada i STU. 

TK Tamiš iz Pančeva je u Novi Sad otputovao sa 24 takmičara koji su u svoj grad doneli 12 medalja. Najuspešniji su bili Anja Davidović koja je bila najbrža juniorka i pobednica u apsolutnoj konkurenciji svih žena na trci. Pored nje "zlatni" su bili i Vladimir Kokanov među juniorima, Luka Gligorić među starijim kadetima, Dušan Zarić među mlađim kadetima i Srđan Živojinović među mlađim seniorima, takmičari između 19 i 23 godine.

Mesto na podijumu su našli i:

- Petar Savić, bronza pioniri
- Vojin Davidović, srebro mlađi kadeti
- Aleksa Kežić, bronza mlađi kadeti
- Mila Antić, srebro starije kadetkinje
- Hana Gaćeša, bronza starije kadetkinje
- Bogdan Jelača, bronza stariji kadeti
- Dušan Lukić, srebro AG 3 takmičari od 41 do 50 godina.

Obzirom da se trka računa za takmičenje STU kup ovo su značajni rezultati i osvojeni bodovi koji će verovatno doneti odbranu titule najuspešnijeg kluba u Srbiji u ovom takmičenju.

 

Mila

 

Triatlon sezona u Srbiji će se završiti 22. septembra u Beogradu kada će se na Adi Ciganliji održati veliki triatlonski spektakl jer će se u jednom danu održati tri različite trke za različite takmičarske kategorije. Najpre će u ranim jutarnjim časovima biti održana trka otvorenog prvenstva Srbije u dugom triatlonu (1.9km plivanja - 90km bajka- 21.1km trčanja), nakon toga sledi trka prvenstva Beograda u akvatlonu za kadete a finale dana je trka Evropskog kupa za juniorke i juniore. Na svim ovim trkama učestvovaće veliki broj TeKaTejaca od kojih se očekuju dobri rezultati.

Autor:  TKT
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00