ponedeljak, 19. avgust 2019.  22:53h
Pročitano 1719 puta

Omoljica: za Preobraženje održane kasačke trke

U Omoljici je, za Preobraženje, 19. avgusta, obnovljena nekadašnja tradicija održavanja konjičkih kasačkih trka.

Posle četiri godine ponovo su organizovane konjičke kasačke trke u Omoljici Posle četiri godine ponovo su organizovane konjičke kasačke trke u Omoljici MZ Omoljica

Trka nije bilo prethodne četiri godine, ali je Mesna zajednica Omoljica uz podršku Grada Pančeva u okviru manifestacije Porodični dani ponovo organizovala kasačke trke.

Organizator je Konjički klub Mladost iz Omoljice. Učestvovalo je 25 kasačkih konja iz cele Vojvodine, ali i drugih krajeva naše zemlje.

Dejan Golubović, predsednik Konjičkog kluba „Mladost“, kaže da se uz pomoć ljudi dobre volje koji su prepoznali značaj trka one ponovo organizovane, a cilj ovakvog događaja je afirmacija konjičkog sporta i negovanje ljubavi prema konjima.

Za najbolje učesnike obezbeđene su novčane nagrade i pehari. U prve dve trke pobedio je Zoran Petrović iz Velike Plane. U trećoj trci pobedu je odneo domaći, omoljački konj, čiji je vlasnik član Konjičkog kluba „Mladost“ Mile Tajdić, a kojim je upravljao Saša Grujić iz Vršca. U četvrtoj trci pobedio je Vlada Bjelogrlić iz Beograda.

 

0 kasacke trke omoljica

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00