ponedeljak, 31. avgust 2015.  16:00h
Pročitano 1316 puta

Četvorica Pančevaca u reprezentaciji Srbije

Posle subotnjeg trajauta u Pančevu, stručni štab reprezentacije Srbije u američkom fudbalu, na čelu sa selektorom Džordžom Šarčevićem, objavio je skraćeni spisak od 78 igrača na koje računa za predstojeće aktivnosti, a među njima su i četvorica Pančevaca.

Pančevci Janković Miloš, Vuksanović Nikola, Bošnjak Bratislav  i Vladimir Trajanović  su ušli u reprezentaciju Srbije Pančevci Janković Miloš, Vuksanović Nikola, Bošnjak Bratislav i Vladimir Trajanović su ušli u reprezentaciju Srbije SAAF

Najviše igrača dali su beogradski SBB Vukovi (17) i Kragujevac Wild Boarsi (16), a od prvoligaških klubova slede ih Novi Sad GAT Dukesi (8), Inđija Indiansi (5), Pančevo Panthersi i  Sirmium Legionariesi (po 4), Imperatori Niš (2) i Čačak Angel Warriorsi (1).

Drugoligaške klubove predstavljaće dva igrača iz Kikinda Mammothsa i po jedan iz Vršac Lavova i Belgrade Blue Dragonsa, a ima i dvojice trećeligaša iz Jagodina Black Hornetsa i Šabac Sharksa, kao i dva člana Kraljevo Royal Crownsa koji se ove sezone nisu takmičili u domaćem seniorskom rangu.

Odlukom selektora u reprezentaciji Srbije u američkom fudbalu našla su se i četvorica Pančevaca. To su Janković Miloš, Vuksanović Nikola, Bošnjak Bratislav i Vladimir Trajanović.

Velika pojačanja dolaze i iz stranih liga (13) – Švedske (9), Turske (3) i Austrije (1), saopšteno je iz SAAF-a.

Kako je saopštila Srpska asocijacija američkog fudbala na svom zvaničnom sajtu, reprezentativci će narednog vikenda učestvovati na dvodnevnom kampu u Pančevu, posle kog će selektor objaviti skraćeni spisak igrača koji će otputovati na kontrolnu utakmicu sa Italijanima, 13. septembra, od 14 časova, u Linjanu.

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu će tokom jeseni odigrati još dve  utakmice, osim ove u Italiji. Duel sa selekcijom Amerike biće igran u Beogradu 26. septembra, a nakon toga kvalifikaciona utakmica za Prvenstvo Evrope sa reprezentaciom Mađarske 10. oktobra.

 

 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00