utorak, 30. oktobar 2018.  06:03h
Pročitano 601 puta

Streljaštvo: Petrović najbolji na Turniru starim oružjem ''Nesalomivi''

Saša Petrović iz Streljačke družine Pančevo 1813 iz Pančeva ponovo je ubedljivo pobedio pištoljem velikog kalibra “luger”.

Saša Petrović Saša Petrović SD Pančevo 1813

Prethodnog vikenda u Beogradu je u streljani SK ''MUŠ'', asocijacija za oružje NAOS organizovala tradicionalni 12. turnir u gađanju iz starog oružja velikog kalibra. Senior SD ''Pančevo 1813”, Saša Petrović je ponovo vrlo ubedljivo pobedio sa našim pištoljem “luger” i osvojio vredne nagrade.

Pioniri: srebrne medalje Aleksi i Teodori, bronzane pionirkama

Streljačka družina ''Pančevo 1813'', već po tradiciji, bila je za vikend domaćin prvog kola Lige pionira Vojvodine, na kojem je pored 60 takmičara iz 12 klubova SS Vojvodine, nastupilo i devet mladih strelaca iz Pančeva.

Ekipa pionirki je osvojila treće mesto, a pored Teodore Kondić koja je osvojila srebrnu medalju sa 180, i Ive Rakonjac koja je osvojila četvrto mesto sa 174 kruga, nastupila je i debitantkinja Tamara Stanković. Pored tri debitanta u pionirskoj konkurenciji, Luke Pavlova, Ognjena Bunčića i Petra Cvetkovića, pionirska ekipa je četvrta u sastavu Mihajlo Slijepčević sa 148, Ognjen Lukić sa 153 i Aleksa Rakonjac koji je osvojio srebrnu medalju sa 183 kruga, a nastupao je i iz standardne vaz.puške, uz pomoć trenera Siniše Veljkovića.

Drugo kolo će biti održano 11. novembra u Staroj Pazovi.

Kadeti i mlađi junior: Velimir Ninković osvojio srebrnu a Mihajlo Slijepčević bronzanu medalju pioštoljem

Istog dana prošlog vikenda je Streljačka družina ''Pančevo 1813'' bila domaćin i prvog kola Lige kadeta i mlađih juniora Vojvodine iz standardne vazdušne puške i pištolja, na kojem je nastupilo jedanaest takmičara iz Pančeva.

Ekipa mlađih juniora pištoljem je osvojila treće mesto u sastavu Velimir Ninković koji je sa 497 osvojio srebrnu medalju kao kadet, Mihajlo Slijepčević koji je sa 487 krugova osvojio bronzanu medalju kao kadet i Veljko Lazovski koji je sedmi sa 434 kruga.

Ekipa kadeta iz Pančeva je bila jedina kompletna a pored Veljka i Mihajla istakao se i Luka Pavlov koji je osvojio peto mesto sa 244 kruga, kaže Siniša Veljković, trener.

Nastupile su i dve mlađe juniorke pištoljem, Sofija Agatonović i Marina Mijatović koja je bila i jedina kadetkinja, a svi takmičari pištoljem su debitovali na ovom takmičenju pod stručnim rukovodstvom trenera Branislava Parezanovića, koji je ponikao u pančevačkoj družini a potom bio i juniorski reprezentativac, a i sada se takmiči za KSS ''Policajac''.

Ekipa mlađih juniora puškom je bila nekompletna a nastupili su Aleksa Rakonjac, koji je peti kadet sa 570 krugova, Aleksa Ušljebrka sa 434 kao i Teodora Kondić koja je sedma kadetkinja sa 322 kruga.

Drugo kolo će biti održano 2. decembra u Zrenjaninu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/S.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00