ponedeljak, 22. oktobar 2018.  13:55h
Pročitano 1774 puta

U Pančevu će biti organizovano Prvenstvo Srbije u krosu

Pančevo će u subotu, 27. oktobra biti domaćin vrhunskim atletičarima iz cele Srbije. 

Kros u Pančevu počeće u 10.30h Kros u Pančevu počeće u 10.30h AK Panonija

Atletski savez Srbije je još početkom godine dodelio organizaciju "Pojedinačnog i ekipnog prvenstva Srbije u krosu" i "Prvenstva Srbije u krosu za veterane" Aatletskom klubu "Panonija" iz Pančeva. Takmičenje će početi u 10.30 sati. 

Obaveštenje za građane:

Organizatori iz AK Panonija mole građane koji žive u naselju Kotež 2 da uklone svoja vozila sa parkinga kod mini-pijace, jer je taj prostor potreban za parkiranje gostiju koji dolaze iz udaljenih krajeva Srbije, kao što su Prilužje, Raška, Novi Pazar, Bor, Zaječar... 

Pozivamo sve građane Pančeva da kao gledaoci prisustvuju u što većem broju ovom događaju i da pomognu tako što će poštovati pozor trake i neće ulaziti na samu stazu. Na licu mesta će biti i redarska služba koja će građanima davati sve potrebne informacije, navodi se u saopštenju za javnost.

Klub ima podršku Sportskog saveza Pančeva i Grada Pančeva sa kojima u partnerstvu organizuje ovo takmičenje, koje je ujedno i izborno za reprezentaciju Srbije u atletici.

Na takmičenju će nastupiti i svi koji žele dalje da se plasiraju na Balkansko i Evropsko prvenstvo u krosu.

Ova sportska manifestacija će se održati u naselju Kotež 2, na poljanama pored robne kuće "Simpo". Na centralnoj poljani biće postavljena i bina sa led ekranom a voditelj programa će biti Radoslav Rale Simić sa RTS-a. 

Pozor trakama u širini 5m biće obeležena trasa trke u dužini od 1.000 m a biće postavljene i startna i ciljna kapija.

Pančevo će predstavljati AK "Panonija", AK "Dinamo" i AK "Tamiš", a sva tri kluba imaju vrhunske takmičare u krosu.

Ekipu kluba domaćina predvodi trener Saša Stojilović, rekorder na 800m sa jednim od tri najbolja rezultata u toj disciplini na prostorima Ex-YU, kao rekorder Vojvodine. 32 godine niko nije nadmašio njegov rezultat. 

Cilj organizacije ovog takmičenja je promocija atletike i zdravog načina života dece i odraslih kao i stvaranje uslova za izgradnju atletske staze u Pančevu.

Na krosu će učestvovati atletičari iz cele Srbije, a biće održano 18 trka u svim kategorijama počevši od mlađih pionira, juniora, seniora, vetarana i na samom kraju četiri trke atletskih školica.

Kao najveća zvezda takmičenja pojaviće se atletičar Novog Pazara Elzan Bibić, juniorski prvak Srbije na 1500 m sa 3,37 i na 5000 m sa 13,44. On je trenutno najbolji evropski atletičar na dužini od 300 m sa rezultatom 7,51.

Pored njega tu će biti i mnoga poznata imena atletičara od pionirske do seniorske kategorije. 

 

Plakat Drzavni kros Veterani 2018 008

 

Na samom takmičenju će biti gosti: Slobodan Popović, savezni selektor reprezentacije, Edin Zuković, selektor juniorske i seniorske selekcije, Dragan Zdravković i Vera Nikolić, bivši evropski šampioni, Đani Kovač, bivši olimpijac, Nenad Milinkov, predsednik Atletskog saveza Vojvodine, Ferenc Kamasi, predsednik AK Vojvodina, Aleksandra Rus Gligić, predsednik Atletskog saveza Beograda, Zvonko Lozaničić, predsednik AK Surčin, Dragutin Topić, šampion u skoku u vis, Dragan Živtić, direktor AK Partizan i drugi.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00