ponedeljak, 24. septembar 2018.  15:26h
Pročitano 475 puta

Četiri medalje za AK Dinamo na pionirskom finalu KUP-a Srbije

Atletičari AK Dinamo iz Pančeva imali su još jedan uspešan vikend, nastupili su u finalu KUP-a Srbije za pionire u Sremskoj Mitrovici.

Četiri medalje za AK Dinamo na pionirskom finalu KUP-a Srbije Četiri medalje za AK Dinamo na pionirskom finalu KUP-a Srbije AK Dinamo

AK “Dinamo“ Pančevo je sa velikim ambicijama otišao na ovo finalno takmičenje i gotovo u potpunosti ostario svoj planirani cilj.

Osvojene su četiri medalje a najviše se istakao Aleksa Živanov koji je u bacanju koplja dokazao svoju dominaciju osvojivši zlatnu medalju. 

On je ovim takmičenjem objedinio titulu prvaka Srbije i titulu pobednika KUP-a Srbije a ujedno je i sa najboljim hitcem u Srbiji. Pored ove pobede uzeo je i bronzanu medalju u bacanju diska kao i četvrto mesto u bacanju kugle. Pored svih bacačkih disciplina trčao je i treću iznenu u štafeti koja je zauzela šesto mesto.( Danilo Bulatović, Ognjen Topić, Aleksa Živanov i Andreja Božanić), rekao je trener Ljupčo Cvetkoski.

Sjajna je ponovo bila Marija Mrkela u trci na 300m istrčavši trku za 43 sekunde a to je treći rezultat po vrednosti. 

Velika je dilema za mene kao trenera na kojoj disciplini da prijavim Mariju Mrkelu za predstojeće Prvenstvo Srbije jer je trenutno prva na rang listama Srbije  na 300m i  600m. Pošto je moje pravilo da uvek biramo trke gde je konkurencija veća najverovatnije će trčati 600m a tu će imati mnogo jaču konkurenciju, kaže Cvetkoski.

Izuzetne rezultate postigli su i pančevački atletičari u trci na 2000m istrčavši lične rekorde Strahinja Stevšić i Andeja Božanić, ali su ovog puta ostali bez odličja.

Na žalost u sportu uvek ima i neočekivanih momenata pa tako naš glavi adut za zlato, ženska štafeta osvojila je možemo reći samo bronzanu medalju a svi su očekivali zlato. Naša možda najperspektivnija mlada sprinterka Nina Krsmanović se povredila u trci na 60m tako da smo prvog dana u finalnoj trci ostali bez medalje prvo u trci na 60m a potom i u štafeti 4x100m. (Anđela Brošćanc, Nina Krsmanović, Anastasija Mrkela i Marija Mrkela), kaže trener Cvetkoski.

On dodaje da sutradan nisu želeli da rizikuju a i zdravlje atletičarke je na prvom mestu.

Napravili smo izmenu ali smo došli samo do bronzane medalje. (Lana Anđelovski, Anđela Brošćanc,  Anastasija Mrkela i Marija Mrkela). Devojke su dale svoj maksimum istrčale sjajno svaka svoju izmenu i osvojili bronzu. Ako bih morao nekoga da posebno istaknem to bi bila Marija Mrkela koja je svojih 400m trčala oko 58 sekundi a svi atletski stučnjaci znaju vrednost ovog rezultata. Već se mnogi atletski stučnjaci u regionu interesuju za nju a nema sumnje da smo dobili pravu naslednicu Zorane Barjaktarović, Marine Munćan, Bogdane Mimić..., zaključio je Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00