subota, 22. septembar 2018.  12:35h
Pročitano 1169 puta

Tri medalje za AK Panonija na uličnoj trci u Krupnju

Takmičarke AK Panonija iz Pančeva nastupile su u petak, 21. septembra na Osmoj uličnoj trci “Krupanj 2018” i osvojile medalje, svaka u svojoj kategoriji.

Ana Dragojević je osvojila zlatnu, a Katarina Njari i Milja Ostojić bronzanu medalju. Uroš Ostojin je takođe osvojio zlato a od sledeće sezone nastupaće za AK Panoniju Ana Dragojević je osvojila zlatnu, a Katarina Njari i Milja Ostojić bronzanu medalju. Uroš Ostojin je takođe osvojio zlato a od sledeće sezone nastupaće za AK Panoniju AK Panonija

Na trci je učestvovalo oko 200 atletičara iz svih krajeva Srbije a svečanost je otvorio direktor Atletskog Saveza Srbije Slobodan Branković a program je vodio Radoslav Rale Simić sa RTS-a.

Atletski klub "Panonija" je nastupio sa tri atletičarke.

Ovaj a ovaj i sledeći mesec poslužiće za promociju velikog atletskog takmičenja u organizaciji AK "Panonija" uz podršku Atletskog saveza Srbije, Sportskog saveza Pančeva i grada Pančeva, koje će se održati  27. oktobra u Pančevu na Kotežu 2 (na poljani kod Robne kuće "Simpo"). U pitanju je "Pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije u krosu" i "Prvenstvo Srbije u krosu za veterane" sa početkom u 10.30 časova.

Prva je nastupila Ana Dragojević i u trci devojčica 7. razreda na 800m sa ubedljivom prednošću u finišu od oko 30m osvojila zlatnu medalju i pobednički pehar. 

Uspeh je nastavila Katarina Njari u trci devojčica 8. razreda na 800m okitivši se bronzom. 

Kao najstarija ali i sa samo dva meseca treninga Milji Ostojin je u samom finišu izmaklo srebro u trci devojčica 1. i 2. razreda srednjih škola, ali je zato osvojena druga bronza na samom početku atletske karijere. 

U trci dečaka 3. i 4. razreda srednjih škola je dominirao njen brat Uroš Ostojin, Pančevac koji će naredne sezone biti atletičar "Panonije", koji je do pehara i zlatne medalje stigao 200m pre drugoplasiranog!

Trener Saša Stojilović ne krije zadovoljstvo ovim uspehom.

Ulična trka je održana povodom dana Opštine Krupanj, u organizaciji atletskog kluba "Junior", Krupanj, sa sloganom - Trčanjem do zdravlja.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00