petak, 21. septembar 2018.  11:21h
Pročitano 1285 puta

AK Dinamo: Pančevci spremni za finale kupa Srbije

Predstojećeg vikenda u Sremskoj Mitrovici biće održano finale kupa Srbije za pionire. AK “Dinamo“ Pančevo je kroz sistem kvalifikacija stekao pravo da sa brojnom ekipom pionira reprezentuje grad Pančevo.

Anđela Brošćanc, Nina Krsmanović, Anastasija Mrkela i Marija Mrkela i trener Ljupčo Cvetkoski Anđela Brošćanc, Nina Krsmanović, Anastasija Mrkela i Marija Mrkela i trener Ljupčo Cvetkoski AK Dinamo

Brojni pioniri iz AK “Dinamo“ biće u konkurenciji za najviši plasman ali je više od plasmana bitan krajnji zbir bodova koji će možda i odlučivati o generalnom plasmanu kluba na tabeli uspešnosti Atletskog saveza Srbije. 

Trenutno smo na deobi šestog mesta i najbolje smo plasirani klub u Srbiji bez atletske staze. Naši najveći aduti na finalu biće Aleksa Živanov u sve tri bacačke discipline a naročito u bacanju koplja i diska, Marija i Anastasija Mrkela u trci na 300m, Nina Krsmanović na 60m, Strahinja Stevšić i Andreja Božanić u trci na 2000m..., nabraja trener Ljupčo Cvetkoski koji će predvoditi ekipu na ovom takmičenju.

Po rezultatima najvredniji rezultat postigla je ženska štafeta 100m-200m-300m-400m koja je vodeća na listama atletskog saveza Srbije (Anđela Brošćanc, Nina Krsmanović, Anastasija Mrkela i Marija Mrkela). One će nastupiti i u finalu štafeta 4x100m i u toj štafeti će biti u konkurenciji za medalju. 

Muška štafeta 100m-200m-300m-400m će takođe nastupiti na finalnom takmičenju.

 

AK Dinamo će nastupiti i na Prvenstvu Srbije u ultra maratonu

Prvenstvo Srbije u ultra maratonu na 6 sati i 12 sati održaće se u Beogradu u subotu, 22. septembra na Kalemegdanu.

AK “Dinamo“ će i na ovom takmičenju imati predstavnika za najviši plasman, a to je Mihal Šulja.

Mihal Šulja je naš najbolji ultra maratonac rekorder Srbije u trčanju na 24 sata, učesnik svetskog i Evropskog prvenstva u ultra maratonu. Od njega se uvek očekuju vrhunski rezultati pa je i na ovom takmičenju jedan od favorita. Međutim, na ovom takmičenju od njega očekujemo i napad na rekord Srbije a da li će uspeti znaćemo krajem vikenda kada se završava ultra maratonsko takmičenje.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00