nedelja, 16. septembar 2018.  18:53h
Pročitano 967 puta

Šest medalja za AK Dinamo na kvalifikacijama za pionirski KUP Srbije

Na stadionu Vojne akademije u Beogradu juče je održan prvi dan kvalifikacija za pionirski kup Srbije, a takmičari Dinama iz Pančeva osvojili su šest medalja.

Pioniri Atletskog kluba Dinamo iz Pančeva Pioniri Atletskog kluba Dinamo iz Pančeva AK Dinamo

Atletski klub „Dinamo“ iz Pančeva nastupio je sa gotovo svim najboljim atletičarima u pionirskoj konkurenciji a to se vidi i po rezultatima.

Apsolutno jedno od najuspešnijih takmičenja ove sezone u pionirskim takmičenjima, pregršt najboljih rezultata, jednom rečju da sam kao trener prezadovoljan nastupom naših atletičara. Moramo naglasiti da se uporedo održavaju kvalifikacije u tri grada Srbije, ali je konkurencija najveća u Beogradu pa samim tim i naše zadovoljstvo je veće, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Aleksa Živanov osvojio je dve medalje. Prvu zlatnu u bacanju koplja, što smo od njega i očekivali jer je on trenutno najperspektivniji bacač u Srbiji a i prvak je Srbije u bacanju koplja. Drugu medalju osvojio je u bacanju kugle i to bronzanu.

Od Alekse očekujemo i prve reprezentativne nastupe od sledeće sezone kada će po godinama steći to pravo, kaže trener.

U trci na 2000m osvojene su dve medalje.

Strahinja Stevčić osvojio je srebrnu a Andreja Božanić bronzanu medalju. Obojica su istrčali lične rekorde a još bolje rezultate od njih očekujemo na finalnom takmičenju, kaže trener Cvetkoski.

U trci na 300m ponovo blista Marija Mrkela, inače mlađa pionirka najbolja atletičarka Srbije na 600m. 

Ovog puta zbog trenažnog procesa i takmičenja koja je očekuju odlučili smo da trči 300m i tu je osvojila srebrnu medalju u konkurenciji tri godina starijih devojčica. Ona je istrčala fantastičnu trku od 42 sekunde i pokazala zašto je u žiži interesovanja svih stučnjaka srpske atletike, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

U istoj trci nastupila je i njena sestra Anastasija Mrkela osvojivši šesto mesto rezultatom od 44 sekunde.

U trci štafeta 4x100m za devojčice iako smo bili u slabijoj grupi osvojili smo bronzanu medalju. Bilo je malo propusta u izmenama tako da devojke imaju još dosta prostora za popravku rezultata a i plasmana, kaže trener.

Sastav štafete je bio Nina Krsmanović, Anđela Brošćanc, Marija Mrkela i Anastasija Mrkela.

Pored pomenutih atletičara moram istaći i Ninu Krsmanović. Posle dugog niza godina mogu kao trener sa ponosom reći da Pančevo ima naslednika za Zoranu Barjaktarović. Visoke je atletske standarde postavila Zorana  ne samo u atletici Srbije već i na Balkanu, tako da će biti veoma teško da se dostigne takav nivo. Ali posle dužeg perioda vidim u Nini Krsmanović nekog ko bi mogao da bude dostojan naslednik Zorane Barjaktarović, kaže trener Cvetkoski.

Odličan nastup imali su i Srna Marković na 1500m istrčavši lični rekord kao Anđela Brošćanc i Lana Anđelkovski na 300m.

Ekipu je predvodio njihov trener Ljupčo Cvetkoski uz pomoć mlađeg trenera Tamare Polić.

Nesebičnu pomoć u uigravanju štafete 4x100m dala je Zorana Barjaktarović. Ona je svojim velikim iskustvom ali i samo svojom pojavom među ovim mladim atletičarima dala dodatni vetar u leđa i podjednako je zaslužna za njihov rezultat, zaključio je izveštaj s takmičenja trener Cvetkoski.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00