četvrtak, 6. septembar 2018.  08:02h
Pročitano 571 puta

Dve medalje za atletičarke Dinama iz Pančeva

AK "Dinamo" iz Pančeva nastupio je sa četvoro atletičara na Prvenstvu Vojvodine za mlađe pionire, održanom u Sremskoj Mitrovici, a osvojene su dve medalje.

Marija Mrkela, Lana Cvetkoski i prof. Ljupčo Cvetkoski Marija Mrkela, Lana Cvetkoski i prof. Ljupčo Cvetkoski AK Dinamo

Srebrnu medalju osvojila je Mrkela Marija u trci na 600m sa rezultatom 1.39, a bronzanu medalju osvojila je Cvetkoski Lana u bacanju vorteksa rezultatom 41m.

Ovo takmičenje iskoristili smo kao trening za predstojeća takmičenja koja nas očekuju a prvenstveno mislim na prvenstvo Srbije za mlađe pionire kao i na KUP Srbije za pionire. Na takmičenju smo nastupili iz punog treninga tako da su rezultati u uzlaznoj putanji a najbolje će ipak biti na prvenstvu Srbije, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski koji je predvodio ekipu.

Marija Mrkela je trenutno naša najbolja mlađa ali i starija pionirka na 600m koja je po rezultatu na vodećoj poziciji na rang listama Srbije i kao takva ima veliku obavezu da odbrani titulu prvaka Srbije.

AK,,Dinamo“ je na ovom takmičenju dobio još jedno novo ime a to je Lana Cvetkoski. Ona je u bacanju vorteksa osvojila bronzanu medalju ličnim rekordom od 41 m. 

Fantastičan rezultat koji  među najbonjim rezultatima u Srbiji i daje nam za pravo da se nadamo medalji na prvenstvu Srbije, kaže trener Cvetkoski.

Na takmičenju je nastupio i Ognjen Topić u trci na 800m i osvojio četvrto mesto kao i Anđela Brošćanc u trci na 300m.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/L.C.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00