ponedeljak, 3. septembar 2018.  22:56h
Pročitano 1454 puta

Dve medalje za AK Tamiš na Prvenstvu Vojvodine

Atletski klub Tamiš predvođen trenerom Zoranom Kocićem nastupio je sa osmoro takmičara na Prvenstvu Vojvodine za mlađe pionire i ostvario zapažen uspeh osvajenjem dve medalje.

Predstavnici AK Tamiš iz Pančeva na Prvenstvu Vojvodine u atletici za mlađe pionire Predstavnici AK Tamiš iz Pančeva na Prvenstvu Vojvodine u atletici za mlađe pionire AK Tamiš

U trci na 600m brzo hodanje Saška Radanov je trijumfovala i osvojila titulu prvakinje Vojvodine sa vremenom od 2 minuta i 52 sekunde, što je ujedno i najbolji ovogodišnji rezultat u Vojvodini u pomenutoj kategoriji. Saška Radanov je tako proverila svoju formu pred nastupajuće Državno prvenstvo u septembru.

Drugu medalju za AK Tamiš je osvojio Stefan Marić, u trci na 800m gde je stigao treći na cilj sa rezultatom od 2 minuta i 35 sekundi. 

Treba svakako napomenuti da je Stefan Marić bio najmlađi učesnik Prvenstva Vojvodine, mlađi 3 godine od svih rivala, kaže Zoran Kocić, trener.

Štafeta AK Tamiš 4x60m u ženskoj konkurenciji je zabeležila dobar plasman osvajanjem 4 mesta u grupi. Štafetu su sačinjavale Anja Marić, Teodora Dubonjac, Emilija Jelesijević i Lajči Štrkalj, postavivši novi klupski rekord.

Zapažen rezultat i lične rekorde su ostvarili još i Lajči Štrkalj u na 300m, kao i Zandi Štrkalj u trci na 300m i bacanju Vortexa. Sanja Marić je osvojila 4 mesto u trci na 600m.

Nastupom na Prvenstvu Vojvodine atletičari AK Tamiš su potpuno ispunili sva očekivanja stručnog štaba kluba, i pokazali da sa velikim očekivanjima kreću u pripreme za predstojeće Državno prvenstvo u atletici, koje če se održati krajem meseca u Beogradu, ocenio je Zoran Kocić, trener.

Prvenstvo Vojvodine u atletici za mlađe pionire (U14) održano je u nedelju, 2. septembra u Sremskoj Mitrovici. Organizator prvenstva je bio Atletski Savez Vojvodine.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00