ponedeljak, 23. jul 2018.  14:44h
Pročitano 1817 puta

Zorana Barjaktarović nova rekorderka Srbije

U Staroj Zagori (Bugarska) ovog vikenda održano je Prvenstvo Balkana za seniore.

Zorana Barjaktarović je na Prvenstvu Balkana oborila državni rekord u štafeti 4h400m star gotovo 20 godina i osvojila bronzanu medalju Zorana Barjaktarović je na Prvenstvu Balkana oborila državni rekord u štafeti 4h400m star gotovo 20 godina i osvojila bronzanu medalju Sportal.bg

Takmičenje ima mnogo širi karakter od Prvenstva Balkana jer učestvuje 19 zemalja koje teritorijalno ne pripadaju Balkanu kao što je Ukrajina, Moldavija, Jermenija, Izrael...

Sve su to atletske velesile pa je takmičenje postalo još kvalitetnije nego što je bilo sa veoma jakom konkurencijom.

Zorana Barjaktarović imala je šest trka u dva dana, izuzetno naporan program. Morala je nastupiti u četiri discipline i u svima je bila izuzetno konkurentna.

Najveći uspeh je bronzana medalja u trci na 4x400m gde je Zorana Barjaktarović zajedno sa Majom Ćirić, Tamarom Salaški i Bojanom Kaličanin oborila državni rekord star gotovo 20 godina i on sada iznosi 3.34,64. To je jedno od najboljih ostvarenja u Evropi tako da je gotovo izvesno da će devojke u ovom sastavu nastupiti i u Berlinu na Prvenstvu Evrope za seniore.

Zorana je imala i četiri izuzetno naporne trke: prvo na 100m gde je kao najbrža ušla u finale ali je nažalost završila kao četvrta, a takođe i na 200m. U svim trkama Zorana je imala protiv sebe i vetar koji je duvao u grudi tako da je to dodatno iscrpljivalo takmičare, obrazložio je njen trener Ljupčo Cvetkoski.

Nažalost, zbog svega navedenog Zorana Barjaktarović i pored najbolje istrčanih trka u ovoj sezoni opet ostaje bez norme za nekoliko stotih delova sekunde. 

Tako malo nedostaje i ona je sve bliža tome ali je njen umor već očigledan. Blizu je cilja i nema odustajanja. Ona je pravi borac i verujem da će sledeće nedelje ostvariti naš prvobitan cilj za ovu sezonu, kaže trener Cvetkoski.

Zorana Barjaktarović, atletičarka AK Dinamo iz Pančeva će sledeće nedelje učestvovati na još dva izuzetno jaka atletska mitinga i verujemo da će je najzad i sreća malo pogledati i da će ispuniti traženi kriterijum.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00