četvrtak, 19. jul 2018.  15:42h
Pročitano 671 puta

Sanja Marić i Aleksija Kocić u reprezentativnim atletskim kampovima

Mlada atletičarka AK Tamiš iz Pančeva Sanja Marić je od strane Saveznog selektora Juniorske atletske reprezentacije Srbije Edina Zukovića zvanično pozvana da u periodu od 26. jula do 2. avgusta bude učesnik reprezentativnog kampa perspektivnih atletičara i atletičarki.

Sanja Marić i Aleksija Kocić Sanja Marić i Aleksija Kocić AK Tamiš

Kamp perspektivnih atletičara biće sproveden u Kragujevcu (hotel Šumarice) uz učešće više desetina najtalentovanijih mladih atletičara iz disciplina sprint, srednje pruge, skokovi, bacanja. Uslov za poziv na kamp perspektivnih atletičara je bio ostvareni rezultat na Državnom prvenstvu u atletici u ovoj godini, kao i stepen bodovanja postignutog rezutata prema važečim tablicama.

Sanja Marić je kategorisana atletičarka ASS-a, zvanična je šampionka Srbije u disciplini 600m - U14 (sa rezultatom 1:40,27), kao i šampionka Vojvodine na 600m u kategoriji do 14 i 16 godina. 

Na Kopaoniku se u periodu od 16. jula do 2. avgusta održava 9 CISM reprezentativni trening kamp – Kopaonik 2018. U kampu su aktivni vrhunski sportisti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u atletici, vojnom pentatlonu, orijentiringu, borilačkim sportovima i futsalu.

Mlada atletičarka AK Tamiš Aleksija Kocić, odlična učenica (pitomac) drugog razreda srednje stručne vojne škole Ministarstva odbrane je dobila poziv u atletskoj seniorskoj reprezentativnoj selekciji, saopštio je trener AK Tamiš Zoran Kocić.

Uslov za učešće na kampu su bili postignuti rezultati na atletskim takmičenjima u 2017/2018, u organizaciji Ministarstva odbrane i Vojne akademije. Aleksija Kocić je na tri atletske trke u prethodnom periodu u kategoriji seniorki na 3000 m osvojila dve zlatne i jednu srebrnu medalju. 

U atletskoj selekciji (profesionalna vojna lica) na kampu su i veliki atletski šampioni (učesnici Prvenstva Evrope) Nevena Jovanović, Đuro Borbelj i drugi. Sem najboljih atletičara iz Srbije na Kopaoniku borave i vojni sportisti iz deset zemalja iz Evrope, a 6. avgusta će se održati velika atletska trka 8 CISM Čelendž kup trka na 5000 m u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Z.K.
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00