nedelja, 24. jun 2018.  22:38h
Pročitano 1623 puta

Održan 8. Pančevački akvatlon

Trka Prvenstva Srbije u akvatlonu, disciplini triatlona koja podrazumeva 1 km plivanja i 5 km trčanja održana je u nedelju, 24. juna na Tamiškom keju u Pančevu.

Osmi pančevački akvatlon održan je 24. juna na Keju u Pančevu  Osmi pančevački akvatlon održan je 24. juna na Keju u Pančevu TK Tamiš

Organizator i domaćin trke je po osmi put bio Triatlon klub Tamiš.

Po prijatnom vremenu za takmičenje, uz malo hladniju vodu Tamiša, nastupilo je oko stotinu triatlonaca uzrasta od sedam do pedesetdve godine. 

Novi-stari prvaci države u ovoj atraktivnoj disciplini su Vida Medić iz TK Mihajlo Pupin - Beograd i Milan Tomin, član TriOgy Racing Tima iz Novog Sada. Oni su potvrdili da im u Srbiji nema ravnih.

Što se tiče domaćina oni su opet bili najbrojniji na trci sa 26 takmičara koji su osvojili 14 medalja.

Prvaci Srbije postali su:

Anja Davidović - juniorke
Vladimir Kokanov - juniori
Dunja Nišić - kadetkinje
Viktor Ratkov - kadeti
Marjan Lukić - veterani stariji od 40 godina

Medalje su još osvojili: Gavrilo Antić - bronza početnici, Vojin Davidović - srebro mlade nade, Aleksa Kežić - bronza mlade nade, Iva Božičković - bronza mlade nade, Aleksa Nikolić - bronza kadeti, Filip Rudaković - zlato AG 31-40, Kosta Mirković - srebro AG 31-40, Vladimir Kokanov - bronza apsolutna konkurencija muškarci, Anja Davidović - srebro apsolutno žene.

Svi u klubu su zadovoljni urađenim na trci i činjenicom da su uspeli još jednom da organizuju takmičenje koje je ugostilo veliki broj takmičara iz cele zemlje. 

Takmičenje je prošlo bez ikakvih tehničkih problema niti je bilo neželjnih povreda i odustajanja takmičara sa trke.

Sezona će biti nastavljena trkom Prvenstva Srbije u super sprint triatlonu 0.3 km plivanja - 8 km bajka - 2 km trčanja u Sremskoj Mitrovici 1. jula u organizaciji STU Sava.

Autor:  TK Tamiš
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00