nedelja, 17. jun 2018.  23:22h
Pročitano 951 puta

Četiri medalje za atletičare Dinama na Prvenstvu Srbije

Atletski klub „Dinamo“ iz Pančeva nastupio je ovog vikenda sa osmoro svojih atletičara, na Prvenstvu Srbije za starije juniore, u Sremskoj Mitrovici.

Takmičari Atletskog kluba Dinamo iz Pančeva Takmičari Atletskog kluba Dinamo iz Pančeva AK Dinamo

Takmičari AK Dinamo iz Pančeva osvojili su četiri medalje.

Zlatnu medalju osvojila je Miona Brkić u trci na 5000m rezultatom 20,32. 

Možemo slobodno reći da je Mioni ovo najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri a dugoprugaška sekcija našeg kluba dobila je još jednu izvrsnu atletičarku od koje se očekuju u narednom periodu još bolji rezultati, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Sa po dve medalje na ovom prvenstvu okitili su se Stefan Mihajlov i Ivan Božanić.

Stefan Mihajlov je ponovo blistao u trci na 100m. 

U finale se plasirao kao najbolji takmičar po grupama. U finalu mu se desila jedna nezgoda. Pošto je kiša neprestalno padala papučice na startnom bloku su bile klizave te je na samom startu Stefan malo proklizao ali je ipak došao do bronzane medalje. Izuzetna trka i sjajan nastup, kaže trener Cvetkoski.

Ivan Božanić je drugog dana takmičenja osvojio bronzanu medalju u trci na 200m rezultatom 22,86.

Fantastičan rezultat po izuzetno hladnom vremenu. Mene je najmanje iznenadio ovom svojom trkom na 200m jer izgleda da sam ja jedini verovao u njegove mogućnosti. Takođe mogu da kažem da je Ivan najperspektivniji trkač na 400m u Srbiji, to jasno i glasno svima govorim i stojim iza svojih reči. Ivan  i Stefan još uvek nisu dostigli ni blizu svoju atletsku zrelost a ja kao trener imam još puno prostora u mnogim segmentima trenažnog procesa koje nisam iskoristio. Vreme je pred njima, ocenio je trener Ljupčo Cvetkoski.

Kolektivni duh Atletskog kluba „Dinamo“ je još jednom pokazao svoje pozitivno lice. U trci štafeta na 4x100m osvojena je srebrna medalja. 

Perfektne izmene i maksimalno zalaganje svih članova ekipe doneli su nam veliku radost. U sastavu štafete bili su: Aleksa Živanov, Ivan Božanić, Mladen Mitrić i Stefan Mihajlov. Svi članovi štafete imaju veliku pohvalu sa moje strane, zaključio je trener Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/L.C.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00