petak, 15. jun 2018.  09:34h
Pročitano 4470 puta

Učinak svih selekcija FK Dinamo u sezoni 2017/2018

Fudbalski klub Dinamo iz Pančeva u takmičarskoj sezoni 2017/2018 imao je zapažene nastupe u svim starosnim kategorijama.

logo FK Dinamo 1945 Pančevo logo FK Dinamo 1945 Pančevo

Seniori:

Kao i uvek, seniorski tim svake sezone postavlja sebi visoke ciljeve. Politika kluba nikada nije bila da se učestvuje u takmičenju samo da bi se učestvovalo. Tako je bilo i u sezoni iza nas. Na žalost, rezultatski je sezona počela vrlo slabo, da bi se zatim ušlo u sjajan pobednički niz, međutim, ispostavilo  se kasnije, da je prednost FK Bečej nedostižna, pa čak i kroz sve moguće matematičke kalkulacije.

Veći deo sezone tim je prevodio Aleksandar Stevanović sa svojim saradnicima, do nekoliko kola pre kraja, kada je došlo do promene na čelu stručnog štaba. Seniorski tim je preuzeo Petar Divić sa svojim asistentima. Kako je takmičarska situacija bila veoma jasna u tom trenutku, polako se  pristupilo rekonstrukciji igračkog kadra, proveri mladih igrača na koje bi se, eventualno, moglo ozbiljno računati u seniorskom pogonu, počele su polako provere i pripreme za sledeću takmičarsku sezonu.

FK Dinamo je završio na IV mestu sa 53 osvojena boda (isti broj bodova kao i FK Radnički iz NP), 17 pobeda, 2 nerešene, 11 poraza i gol razlikom plus 21. 

Omladinci:

Omladinci predvođeni trenerom Kristijanom Stojanovim potvrdili su svoj kvalitet i dokazali da uspeh iz sezone 2016/2017 kada su postali prvaci Kadetske Lige Vojvodine i plasirali se u Kadetsku Ligu Srbije, nije slučajnost, jer u tek završenoj sezoni, ostvareni su još bolji rezultati.

FK Dinamo je protutnjao u prvom delu sezone u Omladinskoj Ligi "Banatska" sa 10 pobeda, 0 nerešenih, 0 poraza, maksimalan broj bodova 30 sa gol razlikom 55:9, čime se plasirao u Play Off Omladinske lige Vojvodine, gde se nalazio u grupi sa Vojvodinom, OFK Bačkom, FK Bačkom 1901 i FK BAK iz Bele Crkve. 

Nikada neizvesnija liga, pošto je FK BAK istupio iz takmičenja, gde je naš klub imao pozitivan rezultat u toj utakmici a direktan konkurent OFK Bačka igrala nerešeno, bodovi su bili brisani prema Propozicijama takmičenja, što nam nije išlo na ruku, tako da je pretposlednje kolo odlučivalo o omladinskom prvaku Vojvodine i plasmanu u Omladinsku Ligu Srbije. Da podsetimo, Dinamo je igrao u grupi sa dva kluba iz Super Lige. 

Odlučujuća utakmica je odigrana u Pančevu, FK Dinamo je slavio sa 2:1 protiv ekipe OFK Bačka, u poslednjem kolu je pobeđen FK Borac iz Novog sada rezultatom 2:4.

 

0 omladinska selekcija 2017 2018

 

Omladinci su postali prvaci Vojvodine i plasirali se u Omladinsku Ligu Srbije. 6 pobeda 1 nerešena 1 poraz, gol razlika +18 i 19 osvojenih bodova (drugoploasirana ekipa je osvojila 13 bodova). Kada sve saberemo 16 pobeda, 1 nerešena 1 poraz, 85 datih golova, 21 primljen gol. 

Bilo je tu još uspeha, osvojen je međunarodni turnir u Sarajevu, nekoliko igrača se nametnulo i za seniorski pogon...

Šta reći na kraju... sezona za pamćenje. Naredne sezone sledi pravi ispit za ove momke, kada se budu takmičili sa elitom omladinskog fudbala u Srbiji.

Ono što treba napomenuti da su za omladinsku selekciju u sezoni 2017/2018 nastupali igrači rođeni 1999, naš tim je igrao sa selekcijom u kojoj je 70% igrača bilo 2000 godište.

Kadeti:

FK Dinamo je nastupao sa dve selekcije u Kadetskoj ligi FSS i Kadetskoj Ligi Vojvodine. Kadetska liga FSS je bila veliki izazov. Na žalost nismo imali dovoljno vremena da izgradimo tim, koji bi bio spreman da izbori opstanak u ligi pored najkvalitetnijih Kadetskih timova u Srbiji.

Došlo je do smena generacija, pioniri su se spojili sa mlađim kadetima iz prethodne sezone, dovedeno je dosta novih igrača iz regiona ali iz Beograda, međutim, opet je to suviše kratak period da grupa igrača bez zajedničkog kontinuiteta u istom takmičenju, tim koji se stvarao u pripremnom periodu izbori opstanak u Kadetskoj Ligi FSS.

Taj nedostak vremena i uigranosti, pokazao se pred kraj sezone, kada su momci počeli da ostvaruju pozitivne rezultate, ali na žalost bilo je kasno. Naša selekcija je završila na poslednjem mestu sa 14 osvojenih bodova, 4 pobede, 2 nerešene, 24 poraza uz gol razliku -90. 

Kao što smo rekli, kadeti su se takmičili na dva fronta, pored Kadetske lige FSS, takođe su nastupali i u Kadetskoj Ligi FSV. Kadetska selekcija je bila predvođena Nešković Zoranom i Kolarić Goranom.

U prvom delu Kadetske lige grupa "Banatska" Dinamo je zauzeo II mesto, 9 pobeda, 3 nerešene, 2 poraza, 30 osvojenih bodova i gol razlikom +25, kao drugoplasirani tim, plasirao se u Play Off Kadetske Lige FSV. 

U Play Off takmičenju, Kadetska selekcija je zauzela IV mesto sa 12 osvojenih bodova (isto koliko i trećeplasirani FK TSC) uz 3 pobede, 3 nerešene, 4 poraza i gol razlikom -8.

Pioniri:

Pionirska selekcija predvođena trenerom Amanović Goranom takođe se takmičila u dve lige, Pionirska liga FSV i Prva Pionirska liga JB. 

U prvom delu takmičenja Pionirske lige "Banatska" zauzela je II mesto sa 35 osvojenih bodova, 11 pobeda, 2 nerešene, 1 poraz, gol razlika +56 i time se plasirala u Play Off Pionirske lige Vojvodina. U Play Off-u su zauzeli III mesto sa osvojenih 16 bodova, 5 pobeda, 1 nerešena, 4 poraza i gol razlikom +3.

U Prvoj Pionirskoj Ligi JB zauzeto je IV mesto sa osvojenih 19 bodova, 5 pobeda, 4 nerešene, 5 poraza i gol razlikom -8

LIGA 9 GFSP Liga 9 je forma takmičarskog fudbala (8+1) za uzrast dečaka 2005/2006 godište. U ovim kategorijama vodimo se filozofijom učenja a ne razultata. Tako da statistički podaci u ovom takmičenju prema našim parametrima za ovaj uzrast nisu relevantni parametar. U ovoj ligi naš klub se takmiči sa 2 selekcije. Takmičenje je još u toku,završen je ligaški deo, 1 selekcija se plasirala u Play Off i stigla je do 1/2 finala, Play Off takmičenje za Ligu 9 je još u toku. Trener ove selekcije je Marjan Spasić.

LIGA 7 GFSP Liga 7 je forma takmičarskog fudbala (6+1) za uzrast dečaka 2007/2008 godište. Filozofija (koju smo pomenuli za Ligu), važi za sve mlađe kategorije ispod pionirske selekcije, gde su svi svrstani u Školu fudbala u okviru kompletne Omladinske škole FK "Dinamo1945".  Ove mlade fudbalere predvodi trener Radojević Nenad. Nakon ligaškog dela u kojem smo učestvovali sa 1 selekcijom, plasiralo se u Play Off takmičenje gde se stiglo do finala. Ukoliko se pobedi u finalnoj utakmici, naši dečaci će biti prvaci Lige 7 GFS Pančevo.

Škola fudbala 2009-2012

Najmlađe polaznike škole fudbala predvode treneri Petar Počuča (2009-2010) i Jasmin Ugljić (2011-2012). Najmlađi polaznici su učestvovali na brojnim turnirima u formatu prikladnim za uzrast dečaka.

Najmlađi polaznici su osvojili SOS ligu druga godina u nizu (2009, 2010 II mesto) u Pančevu, igrali na završnom turniru organizovanom na Zlatiboru gde su u ovoj konkurenciji i organizaciji ovog takmičenja završili među 6 najboljih ekipa u Srbiji. Odigrano je još mnogo turnira u Beogradu, Zrenjaninu, Kačarevu, Novom Sadu, Vršcu, Kovinu… gde su se naši najmlađi fudbaleri uvek vraćali sa osvojenim peharom i medaljama. Ono što najviše raduje i što je najveći uspeh, da ova osnovna baza broji više od 100 dečaka sa stalnom tendencijom rasta.

Omladinsku školu su vodili direktor Radović Goran i koordinator Nešković Zoran.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00