subota, 2. jun 2018.  23:19h
Pročitano 1640 puta

Stefan Mihajlov obezbedio učešće na Prvenstvu Evrope

Prvog dana Prvenstva Srbije za mlađe juniore, danas u Sremskoj Mitrovici, Atletski klub „Dinamo“ nastupio je sa dvoje atletičara. 

Stefan Mihajlov na pobedničkom postolju u društvu osvajača srebrne i bronzane medalje i svog trenera Ljupčeta Cvetkoskog Stefan Mihajlov na pobedničkom postolju u društvu osvajača srebrne i bronzane medalje i svog trenera Ljupčeta Cvetkoskog AK Dinamo

Atletičarka Anastasija Mrkela u kvalifikacijama na 100m uspela je ličnim rekordom da se plasira u polufinale, ali je tu zaustavljena. 

Novi lični rekord je 13,35 ali je ona još uvek pionirka, tako da sam zadovoljan njenim nastupom, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Atletičar „Dinama“ Stefan Mihajlov je ispunio sva očekivanja i ubedljivo pobedio u trci na 100 metara. Osim toga, njegov nastup obeležio je prvi dan mlađe juniorskog prvenstva Srbije. On je fantastičnim ličnim rekordom 11,09 osvojio zlatnu medalju, ostvario plasman na Prvenstvo Balkana sledeće nedelje u Istambulu (Turska), a najvažnije je da je ostvario normu za Prvenstvo Evrope za mlađe juniore u Đeru (Mađarska) sredinom jula. 

Moram istaći da je tokom takmičenja inponovala njegova sigurnost i samopouzdanje. Najteže je u sportu kada na takmičenju možete samo da izgubite, a pobeda je jedino što se očekuje. Stefan se izborio sa tim pritiskom i napravio fantastičan rezultat, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Stefan Mihajlov je još jedan stari ali i novi šampion, ponikao u sprinterskoj školi atletskog kluba “Dinamo“. Sa nestrpljenjem očekujemo njegove sledeće nastupe jer pančevački sprinteri tek sada podižu formu za važna takmičenja.

Ja sam kao trener ponosan u ovom trenutku prvenstveno na Stefana Mihajlova, ali i na ostale moje atletičare koji me iz takmičenja u takmičenje čine srećnim. Ovakvi rezultati su najveća satisfakcija meni kao treneru za sva moja, ali i njihova odricanja tokom godina i godina treninga. Ima nešto što je mnogo više od materijalnog dobitka, nešto što radimo iz ljubavi i samo tako može da nam se vrati, zaključio je trener Cvetkoski.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/L.C.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00