utorak, 29. maj 2018.  07:41h
Pročitano 1762 puta

Aleksa Živanov prvak Srbije u bacanju koplja

Atletski klub „Dinamo“ iz Pančeva održao je tradiciju osvajanja medalja na svim državnim prvenstvima, pa je tako bilo i ovog vikenda na stadionu Vojne akademije gde je održano pionirsko Prvenstvo Srbije.

Aleksa Živanov i trener Ljupčo Cvetkoski Aleksa Živanov i trener Ljupčo Cvetkoski AK Dinamo

Aleksa Živanov je nastupio u bacanju koplja i zabeležio ubedljivi trijumf sa rezultatom od 50,77. Nadmašio je svoj lični rekord a ujedno i drugoplasiranog takmičara za više od pet metara. 

Aleksa je sa bacanjem koplja počeo da se bavi tek početkom ove godine a već beleži fantastične rezultate. Već sada možemo zaključiti da je Pančevo najzad dobilo perspektivnog bacača, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Uspešan nastup na ovom takmičenju imale su i mlade sprinterke koje su postavile svoje lične rekorde u svim sprinterskim disciplinama: Anastasija Mrkela, Nina Krsmanović i Anđela Brošćanc.

Najveći žal nam ostaje zbog povrede najperspektivnije mlade atletičarke Pančeva Marije Mrkele. Ona je takođe bila prijavljeva za ovo takmičenje i atletski klub „Dinamo“ je računao na još dve sigurne medalje. Međutim radeći kontrolni trening u sredu na SC “Mladost“ Mariji je u sred deonice izletela baba te je kočeći i pokušavajući da izbegne sudar Marija povredila mišić zadnje lože. Prekinuli smo dalji rad i odmah započeli terapiju koja je do danas sanirana. Tek da naglasimo da je Marija u ovoj godini osvojila sve što se osvojiti može od dvoranskog prvaka Srbije pa do nedavnog osvajanja dve zlatne medalje na Republičkom prvenstvu Srbije za škole i pobede na SOŠOVU. Jako nam je bilo žao za Mariju ali njeno zdravlje je uvek preče od medalja koje će ona u budućnosti osvojiti na pregršt, kaže trener Cvetkoski.

Definitivno atletičarima je neophodan stadion na kojem će moći nesmetano da obavljaju trenažni proces i gde neće morati objašnjavati nekorektnim sugrađanima da staze u Narodnoj bašti i na SC“Mladost“ ne služe za vožnju biciklova, rolera, kolica i ostalog već za trening sportista i rekreativaca.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/L.C.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00