ponedeljak, 14. maj 2018.  17:39h
Pročitano 1097 puta

Sanja Marić apsolutni pobednik Otvorenog prvenstva Beograda u atletici

Otvoreno prvenstvo Beograda u atletici u kategoriji starijih pionira i pionirki, U16, održano je u nedelju 13. maja na atletskom stadionu Vojne akademije, u organizaciji Atletskog saveza Beograda.

Sanja Marić iz Pančeva, takmičarka AK Tamiš Sanja Marić iz Pančeva, takmičarka AK Tamiš AK Tamiš

Učestvovalo je više od 30 atletskih klubova sa nekoliko stotina atletičara i atletičarki.

Atletski klub Tamiš iz Pančeva zabeležio je još jedan sjajan uspeh u nizu ove sezone a najzaslužnija za to je Sanja Marić. Ona se ovaj put takmičila sa 4 godine starijim atletičarkama od sebe i osvojila zlatnu medalju i titulu apsolutne šampionke prvenstva u disciplini 1.500m, sa rezultatom novog ličnog rekorda od 5 minuta i 15 sekundi, što predstavlja nesvakidašnje rezultatsko ostvarenje u njenom uzrastu. 

Podatak koji je posebno govori o dominaciji Sanje Marić na samoj trci je da je poslednjih 200m  trke istrčala za neverovatnih 32 sekunde, sa prednošću u odnosu na druge atletičarke u cilju za više od 30m. Rezultati koje Sanja Marić postiže zaista zaslužuju da se o njoj kaže rečenica više. Na svaki trening dolazi prva, odlazi poslednja, izuzetno motivisana, tiha i nenematljiva sa primernim vaspitanjem, kaže trener Zoran Kocić.                                                                       

Sanja Marić je aktuelna državna šampionka na 600m, svoje prve atletske korake napravila je u školi atletike AK Tamiš, gde atletiku trenira pune 3 godine. Sanja Marić je odlična učenica petog razreda osnovne škole ,,Sveti Sava“, u dnevniku sve same petice. Potiče iz sportske porodice, brat Stefan i sestra Anja takođe sjajni atletičari i učenici, osvajači nagrada sa najvišeg ranga iz matematike. Otac Petar i majka Mila takođe bivši uspešni sportisti.

Sanja Marić je veliki genetski potencijal koji je veoma redak i potrebne su godine stručnog rada da bi se selektirala i otkrila ovakva atletičarka. U svom godištu nema konkurenciju u Srbiji zbog svoje dominacije i zato redovno takmiči sa dosta starijim atletičarkama od sebe, uvek upadljivo najniža rastom i malom telesnom masom, ali redovno na pobedničkom postolju. Nasmejana i srećna, zaključio je Zoran Kocić, trener.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Z.K.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00