ponedeljak, 14. maj 2018.  11:15h
Pročitano 963 puta

Pančevci deo reprezentacije Srbije koja je osvojila bronzu na Prvenstvu Evrope

Završeno je 53. Evropsko seniorsko prvenstvo koje je ove godine održano u Novom Sadu. Seniorska reprezentacija Srbije ostvarila je dobar rezultat osvajanjem dve medalje. Veliki doprinos ostvarivanju ovakvog uspeha imao je Karate klub Dinamo.

Seniorska reprezentacija Srbije u karateu Seniorska reprezentacija Srbije u karateu KK Dinamo

Za to su najzalužniji takmičari Slobodan Bitević i Nikola Jovanović i treneri Predrag Stojadinov i Ljubiša Milenković.

Bronzanu medalju osvojila je ekipa seniora za koju su nastupili Slobodan Bitević i Nikola Jovanović.

U prvom kolu ekipa Srbije je savladala Bugarsku sa 3:1 da bi se u već u drugom sastali sa ekipom Turske i na žalost pretrpeli poraz od 2:0. Turska je ušla u finale i postala šampion Evrope ali je povukla u repasaž Srbiju koja je u prvom meču pobedila Belgiju sa 3:1 i u odlučujućem meču za bronzanu medalju naši samuraji su sa 3:0 deklasirali favorizovani Azerbejdžan. Slobodan Bitević je u dramatičnom prvom sa 4:3 pobedio nezgodnog Gurbanlija. Zatim je Nikola Jovanović odlično nastavio i sa 4:1 doneo drugu pobedu za velikih 2:0.

Heroj dana i šampionata svakako je Stefan Joksić koji je u trećem odlučujućem meču sa 2:1 pobedio legendarnog Rafaela Agaeva najtrofejnijeg svetskog karatistu i sa konačnih 3:0 Azerbejdžan je poražen a bronzana medalja zlatnog sjaja je pripala mladićima iz Srbije. 

Stefan Joksić je prethodnog dana bio najuspešniji takmičar osvajanjem srebrne medalje u kategoriji do 67 kg i svakako najveći junak šampionata.

Prvog dana takmičenja nastupio je Slobodan Bitević u kategoriji plus 84 kg i nakon dve sigurne pobede protiv takmičara iz Grčke i Slovenije u četvrtfinalu je nesretno poražen od nekadašnjeg svetskog prvaka Gogite iz Gruzije. Na žalost on je poražen u borbi za finale i Slobodan Bitević nije dobio šansu u repasažu.

Veliki doprinos osvajanju bronzane medalje pripada svakako treneru i sportskom direktoru KFS Predragu Stojadinovu i klupskom treneru Ljubiši Milenkoviću koji su takmičare Dinama odlično pripremili.

Autor:  KK Dinamo Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00