ponedeljak, 14. maj 2018.  08:06h
Pročitano 742 puta

Uspešni nastupi atletičara Dinama

Atletski klub „Dinamo“ je prošle nedelje imao izuzetno uspešne nastupe na više takmičenja.

Stefan Mihajlov, atletičar AK Dinamo Pančevo Stefan Mihajlov, atletičar AK Dinamo Pančevo AK Dinamo

Najvažnije takmičenje održano je u Beogradu na Vojnoj akademiji pod nazivom „Trofej Beograda“. To je najjači miting u regionu za mlađe juniore. AK „Dinamo“ je nastupio sa dva atletičara koja su po programu i nivou takmičenja imali pravo nastupa.

Najviše smo očekivali od Stefana Mihajlova u trci na 100 m, a on je pobedom u jednoj izuzetnoj trci pokazao da je trenutno naš najbrži mlađi junior. Pobedu je ostvario rezultatom 11,21 što je ujedno i njegov novi lični rekord. Samo dva dana pre toga on je ostvario i bolji rezultat u Novom Sadu od 11,11 ali uz malu pomoć vetra tako da se taj rezultat ne vodi u zvaničnoj statistici. Pitanje je samo vremena kada će Stefan Mihajlov biti prvi atletičar iz Pančeva sa rezultatom ispod 11 sekundi, kaže Ljupče Cvetkoski, trener.

Aleksa Živanov je bio drugi predstavni Dinama na mitingu i to u bacanju koplja. Osvojio je drugo mesto, iza atletičara Crne Gore, a bio je najbolji predstavnik Srbije. 

Ovo je već drugo takmičenje na kome Aleksa dominira u bacanju koplja u mlađejuniorskoj konkurenciji. Moramo naglasiti da je on još uvek junior, a na narednim takmičenjima će se oprobati i u ostalim bacačkim disciplinama, kaže trener Cvetkoski.

Ivan Božanić je prošle nedelje takođe ostvario dve pobede na 400m sa novim ličnim rekordom od 50,67. 

Polako ali sigurno se ostvaruju prognoze da je on najperspektivniji 400-metraš u Srbiji u mlađim kategorijama. Svo troje su u najužem krugu za reprezentativni nastup na prvenstvima Balkana a i za ostala velika takmičenja koja nam ubrzo dolaze, kaže trener Ljupče Cvetkoski.

Nikako ne smemo zaboraviti našu najmlađu i najperspektivniju atletičarku iz Pančeva, Mariju Mrkelu. Fantastičan nastup u Novom Sadu i pobeda na 600m. 

Ne mogu a da ne spomenem reakcije mojih kolega dok ona trči. Takva lakoća trčanja izaziva divljenje. Možemo je sa punim pravom porediti sa naše tri gracije u trčanjima na srednjim stazama: Marina Munćan, Bogdana Mimić i Kristina Đaković. Sve tri devojke su obeležile jedan period u srpskoj atletici a Marija Mrkela će siguro biti rame uz rame sa njima, zaključio je trener Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Lj.C.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00