sreda, 9. maj 2018.  06:19h
Pročitano 879 puta

Ragbisti Dinama i Borca na ragbi turniru veterana u Zenici

Na Drugom međunarodnom turniru ragbi veterana održanom 4. maja u Zenici na stadionu Kamberovića polje Pančevo su predstavljali veteran starčevačkog “Borca” i pančevačkog “Dinama”.

Ragbisti veterani Starčeva i Pančeva na turniru u Zenici Ragbisti veterani Starčeva i Pančeva na turniru u Zenici Zoran Šamara

Na turniru su učestvovale tri ekipe: mešovita ekipa Siska i Zagreba, ekipa domaćina sastavljena od bivših ragbista Čelika i Rudara, a naš grad su predstavljali "mladići" iz starčevačkog Borca i pančevačkog Dinama.

Kao i na svakom veteranskom turniru pa tako i na ovom rezultat je bio u drugom planu. Ipak da napomenemo da je u prvoj utakmici domaćin pobedio goste iz Hrvatske sa 5-2.

Drugu utakmicu na turniru odigrala je ekipa Borac-Dinamo sa ekipom iz Hrvatske i pokazala svoje umeće i dominaciju u meleu, pa je preko igrača druge linije Sekulovića i Parčetića postigla eseje i pobedili sa 2-0. Rezultat je mogao da bude i ubedljiviji jer su naši majstori sa jajolikom loptom u odsudnim trenucima napravili nekoliko tehničkih grešaka.

 

0 zenica ragbi turinr

 

U finalu između naših "mladića" i domaćina iz Zenice viđen je ragbi dostojan svake pažnje. Domaćini su poveli posle akcije po krilu, ali je posle par minuta Ćosić izjednačio posle fenomenalne akcije u kojoj je učestvovala kompletna "dijagonala". Bespoštedna borba je vođena u drugom poluvremenu, a veći broj izmena i svežijih igrača u domaćoj ekipi su rezultirali novim esejom i konačnom pobedom od 2-1.

Posle utakmice je održano tradicionalno "treće poluvreme" gde su razmenjeni pokloni i proglašeni najbolji igrači.

U ekipi Srbije za najboljeg igrača proglašen je Vladimir Stojšić koji se zahvalio svim svojim saigračima i uputio poziv svim prisutnim ekipama za gostovanje na jubilarnom desetom turniru u Starčevu koji će se održati 5. avgusta.

Kapiten naše ekipe Aca Kostić je rekao da se nada da ćemo se truditi da u Starčevu budemo jednako dobri domaćini, mada će biti izuzetno teško dostići ovaj nivo organizacije. Takođe je napomenuo da će delegacija Borca prisustvovati skupu veterana u Zagrebu 19. maja, a delegacija Dinama 2. juna u Sisku.

Igor Tomašić nas je obavestio da će krajem septembra Starčevo ugostiti ekipu ZVRK-a i pred našim sugrađanima još jednom demonstrirati ljubav prema jajolikoj lopti.

Autor:  M.Sekulović
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00