utorak, 8. maj 2018.  21:16h
Pročitano 1209 puta

“Male olimpijske igre” i doček olimpijskog plamena u Omoljici

Okružno takmičenje “Male Olimpijske igre” počelo je jutros u Omoljici uz doček olimpijskog plamena Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine (SOŠOV).

U ime Pančevaca ove godine olimpijski plamen je nosio jedan od naših najtrofejnijih atletičara Stefan Mihajlov. U ime Pančevaca ove godine olimpijski plamen je nosio jedan od naših najtrofejnijih atletičara Stefan Mihajlov. Grad Pančevo

Takmičenje je organizovano u OŠ “Dositej Obradović” u Omoljici. SOŠOV se ove godine održava u Novom Sadu u periodu od 17. do 20. maja. Iz pančevačke opštine plasman je ostvarilo više od 300 učenika osnovnih i srednjih škola.

Prvi SOŠOV je održan 1970. godine u Novom Sadu, sa više od 4.500 učesnika u 11 sportova, a ove godine se očekuje više od 5.500 učesnika u 14 sportova: odbojka, košarka, futsal, rukomet, stoni tenis, streljaštvo, atletika, gimnastika, plivanje, moi (poligon), džudo, karate, basket 3 na 3 i ritmička gimnastika.

 

0 sasa pavlov u omoljici

 

Gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov, je u prisustvu predstavnika Saveza za školski sport grada Pančeva, svečano otvorio manifestaciju, pozdravio prisutne i zahvalio se na pozivu.

Draga deco, roditelji i nastavnici, drago mi je što mogu da vas pozdravim u ime grada Pančeva i u svoje lično ime. Okupili smo se danas, u okviru takmičenja i projekta vrlo značajnog za našu decu i omladinu, “Male Olimpijske igre”, kako bismo se prvenstveno družili, a zatim i ukazali na važnost bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću u svakom životnom dobu. Bavljenje sportom doprinosi ne samo zdravom i pravilnom razvoju vas, naše dece, već i jačanju timskog duha, drugarstva i pravih vrednosti. Stvaranje sportskog duha kod dece i njegovo podsticanje, u velikoj meri zavisi i od vaspitača i trenera. Zato se nastoji da deca budu vođena od strane stručnih ljudi koji su spremni da svoje vreme, znanja i veštine prenesu na buduće sportiste. Vrlo je važno da deca steknu pored znanja i fizičko vaspitanje, kako bi razvili zdrave navike i stil života, ali i sve one vrednosti koje se kroz bavljenje sportom mogu steći, a to su pre svega zdrav način života i prave sportske vrednosti. Zato je ova manifestacija, odnosno takmičenje od velikog značaja, tako da mi je veliko zadovoljstvo i čast da proglasim “Male Olimpijske igre” – OTVORENIM!, rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

 

0 omoljica otvaranje igara

 

Dušan Lukić, predsednik Saveza za školski sport Pančevo pozdravljajući prisutne rekao je da su deca naše blago i da ih treba čuvati. On je naglasio da je put do uspeha put sporta i put kojima treba svako dete da krene.

Male olimpijske igre ujedno su bile povod da se dočeka i Olimpijski plamen za Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine koje će se održati od 17. do 20. maja u Novom Sadu. U ime Pančevaca ove godine plamen je nosio jedan od naših najtrofejnijih atletičara Stefan Mihajlov.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00