ponedeljak, 7. maj 2018.  17:46h
Pročitano 995 puta

Čak 25 medalja za atletičare Tamiša na takmičenju u Vršcu

Atletski klub Tamiš iz Pančeva nastupio je juče sa 23 atletičara na IV Atinskim igrama u Vršcu, a osvojili su 25 medalja.

Učesnici Atinskih igara iz AK Tamiš iz Pančeva Učesnici Atinskih igara iz AK Tamiš iz Pančeva AK Tamiš

Atletske škole su se takmičile u disciplinama 50m, i skoku u dalj. Nina Štrkalj je osvojila dve zlatne medalje - u trci na 50m i skoku u dalj, dok je Olga Lisicin osvojila bronzanu medalju u skoku u dalj. Mateja Gambiroža je osvojio bronzanu medalju u skoku u dalj, a Vukašin Trailović je bio najbrži u trci na 50 m. 

Kod nešto starijih kategorija - pionira U14, Stefan Marić je osvojio zlato u skoku u dalj i srebro na 60m. Danilo Lazić na svom prvom nastupu je osvojio bronzanu medalju u skoku u dalj, dok je srebro u istoj disciplni osvojio Zandi Štrkalj, koji je osvojio još jednu medalju – bronzanu u trci na 60m.   

Stefan Lazić je u kategoriji U16, iako to nije njegova disciplina nastupio u trci na 100m i kao drugi je prošao kroz cilj, takođe u skoku u dalj je osvojio srebrnu medalju.

U ženskoj konkurenciji, Sanja Marić je nastupila sa 3 godine starijm atletičarkama U16, i u skoku u dalj je ubedljivo osvojila zlatnu medalju, dok je u trci na 100m druga prošla kroz cilj. Teodora Dubonjac U14, je u skoku u dalj osvojila svoju prvu medalju – bronzanu, dok je Anja Marić u kategoriji U16, na 100m bila treća, baš kao i u skoku u dalj. Lajči Štrkalj je osvojila bronzanu medalju u trci na 60m, u kategoriji  U14, a Saška Radanov srebrnu medalju u skoku u dalj.

Kod juniorki U18, Ivana Velimirović je osvojila zlatnu medalju u trci na 200m, dok je Milica Radanov u istoj disciplini osvojila srebrnu medalju.

U trci seniora Bošković Aleksandar je  osvojio zlatnu medalju u trci na 200m.

Jovana i Sara Macura, kao i Danilo Jovanov članovi AK Tamiš, su od strane organizatora takmičenja dobili medalje za učešće na svom prvom atletskom takmičenju.

Zoran Kocić, trener AK Tamiš je na ovom takmičenju bio glavni sudija na startu.

Organizator Atinskih igara je AK Atina iz Vršca.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Z.K.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00