petak, 4. maj 2018.  16:03h
Pročitano 637 puta

Atletičari Tamiša osvojili deset medalja na mitingu u Sremskoj Mitrovici

Atletski klub Tamiš iz Pančeva sa 16 takmičara nastupio je 29. aprila na „Prolećnom atletskom mitingu prijateljstva“ u Sremskoj Mitrovici.

Takmičari su osvojili deset medalja u Sremskoj Mitrovici Takmičari su osvojili deset medalja u Sremskoj Mitrovici AK Tamiš

Takmičare je predvodio trener Zoran Kocić.

Pančevci su osvojili deset medalja.

U kategoriji  mlađih atletskih skola u trci na 60m Nina Šrtkalj je osvojila srebrnu medalju sa  rezultatom ličnog rekorda od 11,19s.

Kod dečaka u atletskoj školi - Vukašin Trailović je osvojio bronzanu medalju u trci na 60m, a u disciplini skok u dalj u istoj kategoriji Nikola Branisavljević je osvojio bronzanu medalju.

Kod starijih kategorija atletskih škola Stefan Marić je u trci na 300m osvojio srebrnu medalju.

U kategoriji pionira U14 Aleksa Nertica je osvojio srebrnu medalju u trci 1000m brzo hodanje, dok je Stefan Lazić u istoj disciplini ali u kategoriji U16 osvojio zlatnu medalju sa sjajnim rezultatom od 4 minuta 46 sekundi.

U trci seniora – VK, na deonici od 100m Bošković Aleksandar je sjajnom trkom osvojio prvo mesto.

Koliko je trka bila dinamična govori podatak da je na cilj drugi takmičar stigao sa jednim hiljaditim delom sekunde iza Boškovića, pa je fotofiniš odlučio raspodelu medalja, kaže Zoran Kocić, trener.

Nova velika nada AK Tamiš je Emilija Jelesijević U12, koja bacila Vortex (malo-dečje koplje), na daljinu od neverovatnih 34m i 14 cm, što je njen lični rekord koji joj je doneo veliku radost i srebrnu medalju.

Sanja Marić (državna šampionka na 600m) takmičila se u kategoriji U14 i ovaj put sa starijim atletičarkama i do godinu i po dana od sebe i osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju.

Jelena Vasiljević U16, je u trci 1000m brzo hodanje osvojila srebrnu medalju, a u periodu koji je ispred nje očekuju je veoma ozbiljne trke na predstojećim državnim prvenstvima.

Za AK Tamiš su takmičili još i Lajči i Zandi Štrkalj, kao i Marina Balint u bacačkim disciplinama, i Teodora Dubonjac, Mateja Gambiroža i Aleksandar Manić u trkačkim i skakačkim disciplinama.

Takmičenje je imalo međunarodni karakter. Učestvovalo je 750 atletičara i atletičarki iz Srbije i zemalja regiona. Atletski miting je održan prema propozicijama Atletskog Saveza Srbije i IAAF, a organizator je bio AK Srem.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Z.K.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00