ponedeljak, 23. april 2018.  10:08h
Pročitano 766 puta

Dejan Pešić i Ivana Marić prvi u miksu mešovitih parova

Prvo kolo Kupa SS Srbije po A programu održano je za vikend u Novom Sadu, po novim pravilima.

Dejan Pešić i Ivana Marić zauzeli su prvo mesto u miksu mešovitih parova na Kupu SS Srbije A program Dejan Pešić i Ivana Marić zauzeli su prvo mesto u miksu mešovitih parova na Kupu SS Srbije A program SD Pančevo 1813

Ukinuta je disciplina sa 60 metaka u ležećem stavu malokalibarskom puškom, pa se pored ustaljene discipline trostav sa 3 puta po 40 metaka malokalibarskom puškom, takmičilo i u novoj disciplini sa po 40 dijabola vazdušnom puškom u miksu, odnosno u parovima koji mogu biti iz istog ili različitih klubova.

Treneri Siniša Veljković iz Pančeva i Ivan Manojlović iz Beograda dobro su procenili mogućnosti i izabrali par koji je već nastupao i osvojio četvrto mesto na Internacionalnom prvenstvu Beograda, a koji je ovoga puta i trijumfovao. Mlada juniorka Ivana Marić iz KSS Policajac je u osnovnom meču otpucala 411,9, a njen par Dejan Pešić iz SD Pančevo 1813, 413,7 krugova. Sa 825.6 krugova ušli su u finalni meč na prvoj poziciji i ubedljivo pobedili i nakon finala, ispred juniorskog miksa iz Niša i Kosjerića i miksa iz Novog Sada.

Ipak ostaje žal za planiranom pančevačkom članicom Dejanovog miksa, s obzirom da su i juniorke iz Pančeva prestale da pucaju ovu disciplinu, kaže Siniša Veljković, trener SD Pančevo 1813.

U trostavu malokalibarskom puškom, Dejan Pešić je zauzeo peto mesto sa 1.140 krugova, ali je u finalu pao na osmo mesto, pošto nije uspeo da ispali jedan hitac u ležećem stavu i sa deset krugova manje, izgubio šanse da dalju borbu u finalu, ali je osvojio 3 boda.

Dejan Pešić nastavlja treninge u Beogradu i Novom Sadu i sprema se za nastup na međunarodnom takmičenju u Plzenu od 1. do 7. maja.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/S.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00