četvrtak, 5. april 2018.  17:06h
Pročitano 1154 puta

Peta uzastopna titula prvaka države za Iliju Serafimovića

U Novom Sadu je u sredu, 4. aprila održano 12. Kadetsko prvenstvo Srbije u rešavanju šahovskih problema.

Trinaestogodišnji Ilija Serafimović iz Pančeva jedini je rešio sve zadate probleme i po peti put postao prvak Srbije u rešavanju šahovskih problema Trinaestogodišnji Ilija Serafimović iz Pančeva jedini je rešio sve zadate probleme i po peti put postao prvak Srbije u rešavanju šahovskih problema Đ.S.

U prepunoj sali hotela "Novi Sad" mladi šahisti su se takmičili u uzrasnim grupama do 10, 14 i 18 godina.

Trinaestogodišnji Pančevac, Ilija Serafimović, učenik 7. razreda OŠ „Miroslav Antić“ opravdao je ulogu favorita i osvojio titulu državnog prvaka u kategoriji do četrnaest godina. Do trijumfa je došao na ubedljiv način, kao jedini takmičar koji je rešio sve zadate probleme. 

Ovim rezultatom mladi Serafimović je oborio sopstveni rekord i postao, peti put uzastopno, prvak Srbije u rešavanju šahovskih problema. Do prvog zlata došao je 2014. godine u kategoriji do 10 godina, dok je naredna četiri osvajao u grupi do 14 godina. 

Ovo je bila lepa uvertira pred naredno iskušenje koje Iliju čeka krajem maja, kada će nastupiti na 13. Beogradskom festivalu problemskog šaha, koji okuplja najbolje svetske problemiste. 

Kruna sezone biće Svetsko prvenstvo u rešavanju i kompoziciji šahovskih problema, koje će se početkom septembra, održati u Makedoniji.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Đ.S.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00