nedelja, 1. april 2018.  11:28h
Pročitano 921 puta

Četiri medalje za Pančevce na Otvorenom prvenstvu Vršca

Klub dizača tegova „Dinamo“ iz Pančeva nastupio je na Otvorenom prvenstvu Vršca u disciplini bench press, takmičenju održanom u subotu, 31. marta.

Tri medalje za takmičare KDT Dinamo iz Pančeva Tri medalje za takmičare KDT Dinamo iz Pančeva KDT Dinamo

Ovim takmičenjem otpočela je takmičarska sezona u powerlifting sportu. 

Za Klub dizača tegova „Dinamo“ nastupili su Branimir Babin, Nemanja Anđelović, Novak Filipović i Denis Mirković. Odlukom Powerlifting saveza Srbije svi takmičari sa teritorije grada Pančeva učestvovali su za K.D.T. „Dinamo“. 

Branimir Babin osvojio je srebrnu medalju u kategoriji seniora do 66 kg gde je savladao 120 kg na bench press-u. 

U katerogiji seniora do 83 kg telesne težine, Novak Filipović osvojio je zlatnu medalju. 

Debitant Nemanja Anđelović osvojio je bronzanu medalju u kategoriji juniora do 93 kg telesne težine sa podignutih 135 kg. 

U kategoriji seniora do 105 kg telesne težine nastupio je Denis Mirković koji je podigao 200 kg i osvojio srebrnu medalju.

 

0 kdt dinamo u vs

 

 

Specijalni gost takmičenja bio je Gaston Paraž, predsednik svetske powerlifting federacije. Paraž je prvi put u Srbiji i ovo je prva poseta predsednika svetske federacije državi Srbiji i Powerlifting savezu Srbije. Gaston Paraž obavio je razgovor u Ministarstvu sporta Republike Srbije sa Predragom Peruničićem, zamenikom ministra sporta Vanje Udovičića. 

Powerlfting savez Srbije prepoznat je kao lider powerlifting sporta u regionu. Ove godine Srbiji je pripala čast da organizuje Prvenstvo Balkana u bench press-u kao i Prvenstvo Balkana u powerliftingu (triatlon). 

Filip Vlajić, predsednik KDT Dinamo kaže da je zadovoljan nastupom članova kluba.

Bio je ovo zaista veliki dan za naš sportu. Posetio nas je prvi čovek powerlifting sporta u svetu, gospodin Gaston Paraž, predsednik svetske federacije. U razgovoru sa Gastonom Paražom istakao sam značaj i važnost tradicije koju jedan klub poput Dinama ima. Obradovala ga je informacija da powerlifting sport u Pančevu postoji pune četiri decenije. Posebno me raduje učešće Nemanje Anđelovića koji je bio debitant. Nemanjin otac Srđan je nekada takmičio za Dinamo i bio pomoćni trener u klubu. Ostaje žal za 207.5 kg koje takmičar Denis Mirković nije uspeo da savlada i tako osvoji zlatnu medalju, kazao je Vlajić.

 

0 kdt novak

 

Takmičarsku ekipu predvodio je predsednik kluba Filip Vlajić. 

Bench press takmičenje u Vršcu se održava već 22. godinu za redom i predstavlja najstarije bench press takmičenje u Evropi, što je potvrdila i zvanična svetska powerlifting federacija. 

Naredno takmičenje na kojem će takmičari KDT Dinama nastupati je Otvoreno prvenstvo Srbije i Vojvodine u disiciplini bench press koje će se 21. aprila tradicionalno organizovati u Bačkom Petrovcu.

 

0 kadt vs

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/F.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00