subota, 17. februar 2018.  22:52h
Pročitano 628 puta

Tri medalje za atletičare Tamiša na Prvenstvu Srbije

Atletski klub Tamiš iz Pančeva nastupio je danas sa troje atletičara i atletičarki na pojedinačnom Prvenstvu Srbije u atletici za mlađe pionire i pionirke, gde su osvojili tri medalje.

Aleksa Nertica, trener Zoran Kocić i Saška Radanov Aleksa Nertica, trener Zoran Kocić i Saška Radanov AK Tamiš

Sanja Marić postala je zvanična šampionka Srbije u trci na 600m. Njen trener Zoran Kocić kaže da je bila sjajna u trci, u konkurenciji 35 najbržih atletičarki iz cele Srbije ubedljivo je prva prošla kroz cilj i osvojila zlatnu medalju.

Ono što posebno treba naglasiti je da je Sanja Marić bila godinu dana mlađa od ostalih takmičarki u finalnoj trci ali to joj nije predstavljalo poseban problem da na kraju trke osvoji zlatnu medalju. Neverovatan genetski potencijal Sanje Marić i stručni rad, još jednom su i pored teskih uslova za rad i trening, doneli veliku radost u klubu, kazao je Kocić.

Sanja Maric i trener kocic zoran

 

U tehničkoj disciplini 600m brzo hodanje u muškoj konkurenciji Aleksa Nertica je osvojio zlatnu medalju i titulu prvaka Srbije. Aleksa Nertica zvanični je državni rekorder u ovoj disciplini, a ovaj put je besprekorno tehnički odradio celu trku, i pobedio sa velikom prednošću.

Kod devojčica u istoj disciplini 600m brzo hodanje Saška Radanov je i pored velike konkurencije uspela da druga prođe kroz cilj i osvoji srebrnu medalju, svoju prvu sa Državnog prvenstva. 

Od svih finalistkinja Saška je imala najmanji broj pokazanih tehničkih opomena od strane sudija na stazi sto je odličan pokazatelj njene dobre pripremljenosti, kaže trener Kocić.

Osvajanjem tri medalje na Prvenstvu Srbije u atletici AK Tamiš je postigao veliki uspeh i svi u klubu se nadaju da će Grad Pančevo u ovoj sezoni omogućiti klubu bolje uslove za rad kako bi se kontinuitet sjajnih rezultata nastavio. Od početka godine atletičari i atletičarke AK Tamiš su osvojili već pet medalja sa državnih prvenstava u raznim disciplinama i uzrastnim kategorijama.

Na Prvenstvu Srbije u atletici za mlađe pionire i pionirke održanom 17. februara u atletskoj dvorani u Beogradu nastupilo je više od 500 atletičara iz 50 klubova iz Srbije.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Z.K.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00