sreda, 5. avgust 2015.  07:26h
Pročitano 775 puta

Svi Pančevci sa Specijalne Olimpijade doneli medalje

Sportisti, treneri i članovi Specijalne olimpijade Srbije sinoć su se vratili u zemlju sa 17 osvojenih medalja, a svi Pančevci koji su bili u reprezentaciji doneli su kući medalje.

Svih 19 sportista iz Pančeva osvojilo medalje Svih 19 sportista iz Pančeva osvojilo medalje MOS

Posle mnogo neizvesnosti i problema oko odlaska na Svetske letnje igre Specijalne olimpijade u Los Anđeles, naši takmičari ne samo da su uz podršku sportista Vanje Grbića i Novaka Đokovića otputovali na ovo prestižno takmičenje već su se vratili sa velikim brojem medalja.

Na beogradskom aerodromu ‚‚Nikola Tesla" dočekali su ih porodice, navijači i Vanja Grbić, jedan od najzaslužnijih osoba što je 109 članova naše delegacije ovog leta učestvovalo na Svetskim igrama i ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Vanja Udovičić. 

Želim da vam čestitam na ogromnom uspehu koji ste postigli! Pokazali ste veliku snagu i hrabrost, pomerili granice i Srbiju još jednom doveli na vrh sveta! Svojim uspesima dokazali ste da je sport naš najbolji brend. Neizmerno sam ponosan na sve vas, poručio je Udovičić našim sportistima.

On se podsetio atmosfere pred njihov odlazak i istakao da mu je veoma drago što je Vlada prepoznala značaj odlaska naših sportista na ovo takmičenje.

Sve sportiste tretiramo jednako i svima pružamo punu podršku za ostvarenje najviših sportskih ciljeva. Država je u potpunosti finansirala put naših sportista u Los Anđeles i ponosan sam na to što je tako veliki broj njih predstavljao Srbiju na Letnjim Olimpijskim igrama. Opravdali ste poverenje koje smo vam ukazali na samom početku i još jednom našu državu predstavili na najbolji mogući način. Želim vam puno uspeha u narednim takmičenjima“, rekao je Udovičić.

Ministar je istakao da su ovu godinu obeležili veliki sportski uspesi.

Svih 19 pančevačkih sportista fantastično su predstavili svoj grad i zemlju, a kući su se vratili svi sa medaljama. Ceo fudbalski tim, od 16 igrača, činili su fudbaleri iz Pančeva i okoline, a na Olimpijadi su osvojili zlato pobedivši Austriju sa 4 : 1.

U timu ženske odbojkaške reprezentacije bila je Sangeta Demir iz našeg grada, a deo muške odbojkaške ekipe bili  su Martin Labat i Bojan Nikolić. Oni su sa svojim timovima osvojili bronzane medalje.

Među trenerima koji su predvodili ove sjajne devojke i mladiće je i Miodrag Maksimović iz Sportskog kluba „Kliker“ iz Pančeva.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00