četvrtak, 8. februar 2018.  16:31h
Pročitano 817 puta

Karatisti Dinama na prijemu kod gradonačelnika Pančeva

Po povratku sa Evropskog prvenstva, za kadete i juniore karate kluba “Dinamo”, upriličen je prijem kod gradonačelnika grada Pančeva, Saše Pavlova. 

Prijem za karatiste Dinama Darka Spaskovskog, Nikolu Ivanovića i Uroša Petrovačkog, po povratku s Evropskog prvenstva Prijem za karatiste Dinama Darka Spaskovskog, Nikolu Ivanovića i Uroša Petrovačkog, po povratku s Evropskog prvenstva Grad Pančevo

Prijemu su pored mladih karatista Darka Spaskovskog, Nikole Ivanovića i Uroša Petrovačkog, prisustvovali i Predrag Stojadinov, trener karate kluba “Dinamo”, Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza i Nikola Krstić, predsednik karate kluba “Dinamo”.

Darko Spaskovski, karatista i osvajač srebrne medalje, rekao je da je konkurencija bila prilično velika zato što je bilo 34 takmičara iz različitih zemalja. 

Moje iskustvo sa ovog takmičenja je veliko, još uvek sam pod utiskom, jer biti drugi u Evropi nije mala stvar. Imao sam pet borbi, u četiri sam pobedio, ali na žalost, finale sam izgubio od Rusa. Očekuju me turniri i takmičenja u Bugarskoj, Veneciji i Hrvatskoj. Mislim da ću tamo da se pokažem dobro i da ću da se kvalifikujem za Olimpijske igre. Zahvaljujem se gradu Pančevu što mi je pružio sve ovo i verujem da će da mi omogući da odem i u Veneciju, Bugarsku i Hrvatsku, a ja da njima vratim medaljama i kvalifikacijom za Olimpijske igre, rekao je Darko Spaskovski.

 

karatisti1

 

Predrag Stojadinov se zahvalio na podršci gradu Pančevu i gradonačelniku, istakavši da je veliki uspeh što je karate klub “Dinamo” imao tri predstavnika na Evropskom prvenstvu u Sočiju, dva kadeta u borbama Nikolu Ivanovića (u kategoriji do 70 kg), Uroša Petrovačkog (juniora, u kategoriji do 61 kg) i osvajača srebrne medalje Darka Spaskovskog. 

Sva trojica predstavnika kluba “Dinamo” bili su u situaciji da se bore za medalju. Darko je ušao u finale, gde je vodio protiv Rusa, koji je domaćin, pokazao je veoma veliku borbenost i kvalitet, međutim na kraju je Rus minimalno pobedio. Mi možemo da budemo ponosni što su naši takmičari bili veoma reprezentativni na ovom Evropskom prvenstvu. Naravno da nam je Darko Spasovski doneo najveću radost osvajanjem srebrne medalje. On je praktično jedini muški predstavnik koji je na ovom Evropskom prvenstvu, za karate federaciju Srbije osvojio medalju, rekao je Stojadinov.

Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza, još jednom je čestitao mladim kolegama na ostvarenom uspehu.

Ovom prilikom, kao njihov stariji kolega iz karate kluba “Dinamo”, želim da kažem da su napravili zaista neverovatan uspeh, ne samo Darko Spaskovski koji je osvojio srebrno odličje i titulu vicešampiona Evrope, nego i Nikolia Ivanović i Uroš Petrovački koji su na dostojan način prezentovali i pokazali da su zreli za evropske i svetske domete. Za mene su sva trojica osvajači medalja i svakako su oni svetla budućnost pančevačkog i srpskog sporta i mi samo s ponosom možemo da se radujemo i da im pružimo podršku da u narednom periodu budu još bolji, rekao je Bitević.

Gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov, srdačno je dočekao mlade sportiste i naglasio da Grad Pančevo izdvaja možda i najviše finansijskih sredstava za sport, i izdvaja upravo zbog ovakvog cilja. 

Karate klub “Dinamo” je organizovan, odgovoran i ostvaruje takve rezultate. Mi smo danas organizovali prijem za ova tri momka, po njihovom povratku sa Evropskog prvenstva za kadete i juniore koje je održano u Sočiju. Imamo i jednu medalju, srebrnu, koja sija zlatnim sjajem i koju je osvojio naš Darko Spaskovski, ali ništa manje zasluga za Nikolu i Uroša i celu ekipu koja je bila na tom takmičenj, izjavio je Saša Pavlov.

0 karatisti2

 

Darko Spaskovski, karatista Dinama osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 57 kg na Evropskom šampionatu u Sočiju, održanom od 2. do 4. februara.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00