ponedeljak, 29. januar 2018.  10:17h
Pročitano 758 puta

Dve medalje za atletičare Dinama

Srebrnu medalju u štafeti 4x400 metara i bronzanu medalju u trci na 400 metara osvojili su atletičari AK Dinamo iz Pančeva na prvom ovogodišnjem Prvenstvu Srbije u kategoriji juniora, održanom za vikend u atletskoj dvorani u Beogradu. 

Srebrna medalja u štafeti 4x400m u sastavu Mihailov Stefan, Mladen Mitrić, Stevšić Strahinja i Božanić Ivan Srebrna medalja u štafeti 4x400m u sastavu Mihailov Stefan, Mladen Mitrić, Stevšić Strahinja i Božanić Ivan AK Dinamo

U trci na 400m Ivan Božanić osvojio je treće mesto i bronzanu medalju novim ličnim rekordom 51,43. 

Prof. Ljupčo Cvetkoski, trener Dinama misli da je Božanić ovim rezultatom i plasmanom obezbedio sebi mesto u atletskoj reprezentaciji Srbije na predstojećem prvenstvu Balkana za juniore u Sofiji (Bugarska). 

 

U trci na 400m Ivan Božanić osvojio je treće mesto i bronzanu medalju

 

Druga medalja osvojena je u štafeti 4x400m u sastavu Mihailov Stefan, Mladen Mitrić, Stevšić Strahinja i Božanić Ivan. Oni su osvojili drugo mesto i srebrnu medalju.

Na takmičenju su osvojena i tri četvrta i jedno peto mesto. Dva četvrta mesta osvojio je Mihajlov Stefan u obe najbrže i najmasovnije stprinterske discipline. U finalnim trkama na 60m bio je četvrti sa ličnim rekordom 7,25 a na 200m 23,70. 

Moramo da napomenemo da je Stefan trenutno najbolji mlađi junior u Srbiji pa je ovaj rezultat još vredniji, kaže trener Cvetkoski.

Četvrta je bila i štafeta 4x200m u sastavu Mihailov Stefan, Mladen Mitrić, Živanov Aleksa i Božanić Ivan. Peto mesto osvojio je Božanić Ivan u trci na 800m.

AK "Dinamo"je nastupio gotovo bez cele ženske ekipe kao i bez nekolicine muškaraca koji su bili standardni članovi ekipe u obe štafete. 

Na žalost, epidemija gripa bila nama je velika prepreka za osvajanje još nekoliko medalja ali  zdravlje dece ipak  je na prvom mestu, zaključio je trener Dinama, prof. Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/L.C.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00